Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Urumqi 

 


File:China Xinjiang Ürümqi.svg

Urumqi (med rødt) i Xinjiang (orange).


Fakta om Urumqi:

Urumqi er en moderne storby og hovedstad i den autonome regionen Xinjiang i det vestlige Kina. Allerede rundt Kristi fødsel var Urumqi en viktig by på den nordlige Silkeveien. Fram til 1954 het den Dihua. Det nye navnet Urumqi betyr "vakkert beiteland".

Urumqi er den storbyen i verden som ligger lengst unna havet, med ca. 2 500 km fra nærmeste kystlinje. Det føres en målbevisst innflyttingspolitikk i Urumqi, og byens innbyggere er for det meste Hàn-kinesere.

Byen er den største i hele den vestlige halvdel av Kina. 
Byens areal er på 10 989 km². Klimaet her er kontinentalt steppeklima med varme og tørre sommere og fuktige og kalde vintre.


 

Severdigheter i Urumqi:

Tian Chi (Himmelsjøen) ligger 110 km øst for Urumqi, og er en av de vakreste innsjøene i Xinjiang. Den ligger flott til ved Bogda Peak, 5 445 m.o.h. Navnet passer perfekt på disse bratte grønne engene, den jomfruelige barskogen, det snødekte fjellet og den rene og innbydende innsjøen.

Historien forteller at den Vestlige dronning Xi Wang Mu underholdt Kong Mu fra Det Vestlige Zhou-dynastiet (1100 – 771 f. Kr) oppe ved Den himmelske innsjøen. Han måtte dra av gårde, men lovte å komme tilbake til henne. Hun ventet og ventet men han kom aldri, og hun sørget over ham til hun døde.
 
Hong Shan ("Det røde fjell") er et symbol på Urumqi, og kalles "Øyet av Urumqi". Fjellet er et landemerke og lett å få øye på. På toppen av fjellet ruver en ni etasjers mursteins pagode kalt "Zhen Long", bygget i 1788 av Shang An, den høyeste militæroffiseren der på den tiden.

I dag er området bygd ut til en nydelig park kalt Red Hill Park, hvor du kan se spennende underholdning og etniske forestillinger. På toppen av det røde fjellet har du en fantastisk utsikt over hele byen.
 
Xinjiang Minority Peoples Museum hvor du kan se en imponerende samling av gjenstander og levninger fra mer enn 12 minoritetsgrupper, samt 3 000 år gamle mumier av indoeuropeiske lyshudede tocharer. De ble funnet i Tarimbekkenet.
 
International Bazaar er det mest kjente markedet i Urumqi, og stedet hvor kjøpmenn kjøper og selger sine flotte varer slik de har gjort det i århundrer. Markedet er på hele 100 000 m
², og har en islamsk arkitektonisk stil.

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive