Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Tre dagers spennende pakkereise til
Komodo Island – tilholdssted for verdens største gjenlevende varan; the Komodo Dragon!

 
Komodo Island
Komodo Island er en av de 17 508 øyene som utgjør Republikken Indonesia. Øya har et areal på 390 km² og en befolkning på over 2 000. Folket på øya er etterkommere av tidligere fanger som ble forvist til øya, og som har blandet seg med Bugis fra Sulawesi. De innfødte er først og fremst tilhengere av islam, men det finnes også kristne og hinduistiske menigheter her.
 
The Komodo Dragon
Komodo Island er spesielt kjent som tilholdssted for "The Komodo Dragon", verdens største gjenlevende øgle, oppkalt etter øya de bor på. The Komodo Dragon har utviklet seg lite de siste 100 mill. årene. Det finnes ca 3 000 gjenværende eksemplarer på Komodo Island og naboøyene øst for Bali. De spiser for det meste apekatter, villhjort og rotter. Spyttet deres er meget giftig, og det er som regel forgiftning som tar livet av byttet.

The Komodo Dragon har en beregnet levetid på over 50 år i vill tilstand. Hannen er klart større enn hunnen, den største registrerte Komodo hannen var 3,13 m lang. Hunnen blir sjelden større enn 2,5 m i lengde. Vekten varierer veldig, og avhenger av når den ble fôret sist. Gjennomsnittsvekten for en voksen Komodo Dragon er ca 70 kg.

En lokal historie forteller om en svensk baron Rudolf von Reding som skal ha falt og slått seg. Tjeneren gikk for å hente hjelp, men da de kom tilbake fant de bare baronens lue, kamera og en blodig sko. Dette var på 1970-tallet. I dag er Komodo Dragene fysisk avsperret fra der turistene beveger seg. Det er likevel mulig å komme såpass nær at du kan ta bilder av Komodo Dragene.Programmet dag for dag:

Dag 1: Bali - Labuan Bajo - Rinca - Kalong Island
Du blir plukket opp om morgenen og kjørt fra hotellet på Bali til flyplassen, med avreise til Labuan Bajo. Ved ankomst blir du møtt og transportert av vår lokale guide og drar med båt til Rinca Island. Der får du se "The Komodo Dragon" og andre slags ville dyr (2 timers tur). Lunsj på båten. Rundt kl 16.30 drar du direkte til Kalong Island for å se "The Flying Foxes" (som er en stor flaggermus type).
Det blir middag og overnatting på båten.
 
Dag 2: Kalong – Komodo Island – Red Beach - Bidadari Island - Labuan Bajo
Frokost om bord med den vakre soloppgangen, varm kaffe og te mens båten seiler sakte til Komodo Island, gjør dette til et veldig hyggelig øyeblikk. Ved ankomst vil vår guide ta deg med på øya for å se Komodo Dragons i deres rette omgivelser. Etter fotturen drar du tilbake til båten for lunsj. Deretter går turen videre til Pink Sand Beach for å svømme og snorkle i den vakre økosystemet under vann. Deretter fortsetter turen til Bidadari Island, hvor resten av tiden tilbringes på en hvit sandstrand, med svømming og snorkling (utstyr følger med).
Etterpå seiler vi tilbake til Labuan Bajo for middag og overnatting på hotell.
 
Dag 3: Labuan Bajo - Mirror Stone Cave - Bali
Etter frokost på hotellet sjekker du ut, og på vei til flyplassen blir det et stopp for å se fascinerende Mirror Stone Cave (hvor du ser flotte stalaktitter og stalaqnitter). Deretter blir du satt av på flyplassen med avreise til Bali. Ved ankomst Bali blir du møtt av vår lokale guide og transportert til hotellet.
 
Pakken inkluderer:
- all transport på Bali & Labuhanbajo
- tur som i reiseruten
- all overnatting (en natt på hotell + en natt på båt)
- måltider (F.L.M.) og vann i løpet av turen
- alle inngangsbillettene
- all guideservice (på engelsk)
- kaffe eller te på turen
- snorkelutstyr
- tur/retur flybillett (Bali – L. Bajo – Bali)
 
Kommer i tillegg:
- flyplassavgift
- park gebyr USD 15 pr person som betales når du går inn i parken.

 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag, og vi hjelper deg med bestilling av fly, transport og hotell på Bali!

 Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 
 
 
 


Nils Sæteren 35 900 914
nils@letstravel.no


 
 
 
 


Helen Pettersen 35 900 913
helen@letstravel.no 

 


Send oss eventuelt en forespørsel her!


Spennende reiseforslag:
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive