Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Rundreise & Safari i Sør Afrika inkl fly og transport tur/retur Oslo!

 Bli med på denne spennende reisen i Sør Afrika med Safari i Timbavati Private Nature Reserve som grenser til Krugerparken, og som har et fantastisk dyreliv og ekte villmark!

Her finner du de meget sjeldne hvite løvene som det ikke finnes mange av i verden! I tillegg får du muligheten til å se "The big five", Løve, neshorn, elefant, leopard og bøffel i sine naturlige omgivelser!

Etter safarituren blir det noen dager i spennende Cape Town, før turen går videre til Franschhoek, en by med fantastiske vingårder hvor du kan smake noen av Sør Afrikas beste viner!


 

Program dag for dag:


Dag 1: Avreise fra Oslo

Dag 2: Hoedspruit flyplass - Timbavati Private Nature Reserve
Du møtes på flyplassen i Hoedspruit og transporteres til det flotte 4 stjerners Simbavati River Lodge, i Timbavati Private Nature Reserve. Atmosfæren er moderne, varm og innbydende, og innkvarteringen er i ekte safari luxustelt, komfortabelt innredet med twin bed, eget en-suite bad m/ badekar/dusj og dobbel vask, aircondition, usjenert beliggenhet med egen privat terrasse og flott utsikt over bushen eller elva. (På Simbavati River Lodge er alt inkludert bortsett fra drikkevarer. Dette er en rimelig safaritur som gir mye for pengene!)

Dag 3 - 4: Timbavati Private Nature Reserve
Simbavati River Lodge tilbyr safariturer tidlig på morgenen og på kvelden når dyrelivet er mest aktivt. Safariturene ledes av erfarne feltguider og Shangaan trackere i åpne 4x4 biler med gode muligheter for å fotografere underveis. Du reiser gjennom et 12.000 hektar stort område, hvor alle ”de 5 store” holder til; løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel, samt andre arter som kudu, sebra, vortesvin, giraff og ape for å nevne noen. Nattaktive dyr, inkludert de store kattedyrene, blir stadig observert på nattsafari turene. Fuglelivet her er fantastisk, med over 360 registrerte arter inkludert ulike ørner, gribber, kongsfiskere, hakkespetter, musvåk, hegrer, ugler osv.

Dag 5: Timbavati Private Nature Reserve - Hoedspruit flyplass - Cape Town
Bli med på morgensafari, etterfulgt av en sen frokost. Deretter blir det transport fra Simbavati River Lodge til Hoedspruit flyplass for å fly til Cape Town. Der møtes du på flyplassen i Cape Town og transporteres til hotell Southern Sun Waterfront.

Dag 6 - 7 - 8: Cape Town
Southern Sun Waterfront, Cape town (standard rom m/frokost).
I Cape Town kan du oppleve Victoria & Alfred Waterfront med sine mange butikker, restauranter og puber, samt det imponerende Two Oceans Akvarium. Du kan dra med båt ut til Robben Island, den gamle fengselsøya hvor Nelson Mandela satt fengslet i mange år, eller dra til toppen av Table Mountain med sin fantastiske utsikt over byen, sjøen og fjellene i det fjerne. En dagstur med leiebil hvor du kan få med deg møtet mellom Atlanterhavet og Det Indiske hav ved Cape Point, for deretter å stoppe ved Boulders Beach og se pingvinkolonien som holder til der er heller ikke å forakte. Få også med deg Cape Towns vakre strender som for eksempel Clifton og Camps Bay.


Dag 9: Cape Town - Franschhoek
Transport fra Southern Sun Waterfront i Cape town - til Le Balloon Rouge Hotel i Franschhoek. Hotellet er en vakkert restaurert viktoriansk gård i hjertet av Franschhoek, hvor du har superior rom inkl frokost . Hotellet er et vakkert restaurert hus fra Victoriatiden.

Dag 10: Franschhoek

Superior rom inkl frokost ved Le Balloon Rouge Hotel i Franschhoek.
Denne byen er kjent for sine fantastiske viner, og stedet kan nesten minne om en sveitsisk alpelandsby med sine flotte fjellformasjoner og sitt kulinariske kjøkken. Her er det bare å nyte vinsmaking i naturskjønne omgivelser!


Dag 11: Franschhoek - Cape Town flyplass
Transport fra Le Balloon Rouge Hotel - til Cape Town flyplass for hjemreise.

Dag 12: Ankomst Oslo.


Prisen inkluderer:
- Fly Oslo – Hoedspruit.
- Transport Hoedspruit flyplass – Simbavati River Lodge.
- 3 netter i Simbavati River Lodge (alt inkludert unntatt drikkevarer).
- Transport Simbavati River Lodge – Hoedspruit flyplass.
- Fly Hoedspruit - Cape Town. 
- Transport Cape Town flyplass – Southern Sun Waterfront.
- 4 netter i Southern Sun Waterfront, Cape town inkl frokost.
- Transport Cape town – Le Balloon Rouge Hotel, Franschhoek.
- 2 netter på Le Balloon Rouge, Franschhoek inkl frokost.
- Transport fra Le Balloon Rouge til Cape Town flyplass.
- Fly Cape Town – Oslo.


Litt info om Simbavati River Lodge:

Servering

Nyt en tidlig morgenkaffe/te med toast før du drar ut på et spennende morgensafari. Etterpå serveres det frokost på terrassen, mens en lett lunsj serveres rett før safarituren på ettermiddagen. Middagen er en festlig begivenhet, som alternativt kan serveres rundt bålet i frilufts-bomaen eller i spisestuen. Middagen består av både afrikansk og vestlig mat med spennende smaker for de mer eventyrlystne, samt ulike konvensjonelle valg. Baren serverer alkoholholdige drikker, samt et bredt utvalg av fine sørafrikanske viner.

Avslapping
Simbavati River Lodge er en uformel og jordnær safarierfaring og gjester oppfordres til å slappe av og føle seg hjemme. Salongen er det perfekte stedet å slappe av i en behagelig sofa med en bok eller døse av i en ettermiddags siesta. Len deg tilbake i en solseng under middagsvarmen, eller ta en dukkert i svømmebassenget. Barn er tatt hensyn til med en aktivitetsplan for å øke sin kunnskap om dyrelivet, og det er et stort utvalg av spennende bøker til rådighet. Lodgen har en butikk der man kan kjøpe nødvendigheter man måtte ha glemt igjen hjemme, eller afrikanske suvenirer for å minne deg om ditt besøk på Simbavati River Lodge.

Beliggenhet
Timbavati Private Nature Reserve er et område med et rikt dyreliv, som grenser til vestsiden av Kruger Nasjonal Park, og danner en unik kombinasjon av offentlige og private parker kalt "The Greater Kruger Park". Det er ingen gjerder mellom Timbavati Private Nature Reserve og Kruger Nasjonal Park, noe som tillater at dyrene kan bevege seg fritt mellom de to reservatene. Simbavati River Lodge ligger i den nordlige delen av Timbavati Private Nature Reserve, som tidligere var kjent som Gomo Gomo.

Hvite løver i Timbavati
Timbavati Private Nature Reserve er et av de få stedene i verden hvor du har muligheten til å se den unike hvite løven i sitt naturlige miljø. De fastboende løvene i Timbavati bærer det recessive genet "chinchillia" som er ansvarlig for dette uvanlige avviket. To hvite løveunger ble født her, og gjestene har en stor sjanse til å se disse løveungene mens de besøker Simbavati River Lodge.


Vår- sommer- og vinter- safari er som følger:

Begynnelsen av september – slutten av april:
Morgensafari: 06.00 – 09.30
Ettermiddags/kveldssafari: 16.00 – 19.30

Begynnelsen mai – slutten av august:
Morgensafari: 06.30 – 10.00
Ettermiddags/kveldssafari: 15.30 – 19.00.

Hjemkomsttidene kan endres avhengig av hvilke utrolige dyr du kommer til å få se!

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 
 
 
 


Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 
 
 
 


Helen Pettersen 35 900 913
helen@letstravel.no 

 


Send oss eventuelt en forespørsel her!

Se oversikt over kommende safariturer her!


Nyttig informasjon om Sør-Afrika:

• Pass: Sør-Afrika krever nå at utlendinger må ha minimum to (2) blanke sider i passet for å aktivere innreisevisum som skal utstedes.
Fra 1. oktober 2014 vil barn som reiser inn og ut av Sør-Afrika bli pålagt å bære en uavkortet fødselsattest samt et gyldig pass, i henhold til nye forskrifter for å bedre sikkerheten til barna. For mer informasjon om dette kravet kan du kontakte oss.

• Tips: er ikke obligatorisk. Hvis du har fått god service, anbefaler vi: Restauranter minimum 10 % av regningen. Game Lodges R 75 / person / natt til ranger og resten av de lodge ansatte R 50 / person. Guider og sjåfører blir generelt også gitt tips.

• Fartsgrenser: Urbane områder 60 kmt, landlige områder 100kmt, motorveier 120 kmt. En
Internasjonal kjøretillatelse anbefales (gyldig førerkort er akseptert, forutsatt at det har et tydelig bilde og står på engelsk). 
 
• Valuta: Rand (R) = 100 cent.

• Valører: mynter finnes i 5c, 10c, 20c, 50c, R1, R2 og R5, sedler finnes i R10, R20, R50, R100, R200 og R500.

• Drikkevann: vann fra springen er 100 % renset og trygt å drikke i store byer, tettsteder og viltreservater.

• Elektrisitet: 220/230 volt.

• Visum: mer enn 80 land, inkludert USA, Canada, Japan og EU, kan besøke Sør-Afrika uten visum. Ta kontakt med ditt nærmeste turistkontor eller det Sør-Afrikanske konsulatet for en oppdatert liste. Vær oppmerksom på at 1-2 blanke sider i passet er et krav for besøkende som skal inn Sør-Afrika.

• Vaksiner: Besøkende til malariaområder, for eksempel Lowveld, må innhente profylaktisk medisin fra lege eller apotek som tas før, under og etter reisen.

• Medisinske tjenester: Sør-Afrika har gode medisinske fasiliteter, med leger oppført under "leger" i de lokale telefonkataloger. Forsikring som dekker reise, ulykker, sykdom og sykehusinnleggelse anbefales for oppholdet og må ordnes ved bestilling.

• Klima: årstidene er motsatt av den nordlige halvkule.

• Gjennomsnitts-temperaturene er:
 
Turiststed Sommer Vinter
Bloemfontein (Free State) 29,0 °C 18,5 °C
Cape Town (Western Cape) 24,0 °C 22,6 °C
Durban (Kwa-Zulu Natal) 25,5 °C 22,6 °C
Johannesburg (Gauteng) 24,7 °C 18,0 °C
Kimberley (Northern Cape) 32,0 °C 20,0 °C
Nelspruit (Mpumulanga) 28,5 °C 23,0 °C
Pretoria (Gauteng) 27,5 °C 21,0 °C
 
Spennende reiseforslag:
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive