Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Klassisk safari i Kenya!

Dette er en klassisk Safari hvor du får med deg alle høydepunktene i Kenya. I løpet av oppholdet i dette fantastiske landet vil du bo på eksklusive lodger hvor du kan sitte og se de ville dyrene komme om kvelden for å drikke vann.

Det blir mange spennende safarier ute i bushen med en erfaren sjåfør og guide som er lokalkjent, og som tar deg med til dyr som løver, neshorn, elefanter, bøfler og til og med en og annen leopard!

Du kan også sveve over savannen og se alt i fugleperspektiv i en varmluftsballong dersom du er av den eventyrlystne typen.

Programmet dag for dag:


Dag 1 Nairobi
Denne safarituren starter ved ankomst Jomo Kenyatta International Airport, hvor du blir møtt av vår representant og kjørt til Intercontinental Hotel for innsjekking. Etter frokost blir det en spennende tur til Daphne Sheldricks Elephant Orphanage i utkanten av Nairobi National Park. Dette er et oppfostrings- og rehabiliteringssenter for elefantunger som har mistet familiene sine. For naturvernere og de som elsker elefanter, er dette et ”must see”. Her kommer du tett innpå elefantungene! De har også neshorn, sebraer og andre ville dyr der. Deretter drar du til et Giraff Senter hvor du får et personlig møte med giraffene, og kan mate dem med hånden. Hvis du er modig nok, kan du mate dem med tungen din! Etterpå blir det lunsj på Gården til Karen Blixen. Etter en avslappende lunsj blir det omvisning ved Karen Blixen Museet, og deretter blir du kjørt tilbake til hotellet for middag og overnatting.


Daphne Sheldrick Elephant Orphanage er en del av David Sheldrick Conservation Foundation. Daphne rehabiliterer baby elefanter og andre dyr i sitt hjem like utenfor Nairobi National Park. Disse babyene har mistet sine mødre som er skutt av krypskytere eller andre tragedier. Daphne og hennes dedikerte medarbeidere setter elefantene tilbake i naturen når de er klare for å overleve ute i villmarken.
 
Karen Blixen Museet var en gang en gård ved foten av Ngong Hills, eid av den danske forfatteren Karen og hennes svenske ektemann, Baron Bror von Blixen Fincke. Gården ligger 10 km fra sentrum av byen, og tilhører en annen tidsperiode i Kenyas historie. Gården fikk internasjonal berømmelse i filmen "Mitt Afrika" ​​en Oscar vinnende film basert på Karens selvbiografi med samme tittel. Museet har også en butikk som tilbyr håndverk, plakater og postkort, filmen "Mitt Afrika", bøker og andre kenyanske suvenirer.

 
Dag 2 Nairobi – Mount Kenya National Park
Etter frokost blir det et kort informasjonsmøte med vår representant som informerer litt om hele den kommende safarituren. Deretter overtar guiden/sjåføren som tar deg med på en spennende tur til Mount Kenya National Park. På den 2,5 timer lange bilturen kjører du forbi mange flotte plantasjer, og gjennom byen Thika. Du ankommer Serena Mountain Lodge, og sjekker inn i tide for lunsj. På ettermiddagen kan du enten bli med på en valgfri guidet spasertur rundt lodgen eller bare slappe av i baren/restauranten eller tilbringe tid på ditt komfortable rom og se de ville dyrene som kommer for å drikke vann i de flombelyste vannkulpene rett ved hotellet.
 
Mt. Kenya National Park ligger på østsiden av Great Rift Valley, ca 175 km nordøst for Nairobi. Mt. Kenya er en viktig vannforsyning i landet. Det forsyner ca 50 % av landets befolkning med vann, og produserer 70 % av Kenyas vannkraft. UNESCO har oppført Mount Kenya på Verdensarvlisten, og fjellet er et imponerende skue i Øst-Afrika med sin isbre kledde topp. Det blir middag og overnatting på Serena Mountain Lodge.

 
Dag 3 Nairobi – Lake Nakuru National Park
Etter frokost blir det avreise til Lake Nakuru National Park hvor du ankommer i tide for innsjekking og lunsj ved Flamingo Hill Camp. Deretter blir det tid til avslapping før du drar på en spennende kveldssafari rundt innsjøen til solen går ned. Deretter drar du tilbake til campen hvor det blir middag og overnatting.
 
Lake Nakuru er kjent for sine enorme menger rosa flamingoer og over 400 forskjellige andre fuglearter. Synet av over en million rosa flamingoer er spektakulær. På avstand ser det ut som om innsjøen har en rosa ring! Lake Nakuru er også kjent for å ha en rekke utrydningstruede dyrearter, spesielt Rothschild Giraffen og Det sorte og hvite Neshornet. Her finner du også ville dyr som løver, vannbukker, bøfler og bavianer.

 
Dag 4 Lake Nakuru National Park – Masai Mara National Game Reserve
Etter frokost kjører du til Masai Mara National Game Reserve via The Great Rift Valley, og ankommer i tide for innsjekking og lunsj ved Ashnil Mara Camp. Deretter blir tid for avslapning, inntil du drar på en spennende kveldssafari til solnedgang. På kvelden blir det underholdning av Masai dansere rundt bålet.
Middag og overnatting ved Ashnil Mara Camp.
 
Masai Mara tilbyr et dyreliv som det er vanskelig å forestille seg. Over 450 dyrearter finnes her. Du får se løver, nesehorn, flodhester, krokodiller, giraffer, gnu, sebra, bøfler, villsvin, hyener, sjakaler, villhunder, leopard samt mange arter antiloper og elefanter. Det er i Masai Mara at den mest fascinerende vandring av dyr foregår. Det er den årlige vandringen av gnu og sebra fra Serengeti (Tanzania) på jakt etter mat og vann. Tett etterfulgt av løver, geparder, villhunder, sjakaler og hyener.

 
Dag 5 Masai Mara National Game Reserve
Vi starter dagen med en tidlig morgensafari i Masai Mara. Deretter blir det frokost på hotellet. Resten av formiddagen er til fri disposisjon. Etter lunsj blir det en ny ettermiddagssafari til solnedgang. Denne dagen er det mulighet for en spennende morgensafari med varmluftsballong over savannen med champagne frokost ute i villmarken. Dette er en uforglemmelig opplevelse (ikke inkludert).
Middag og overnatting ved Karen Blixen Camp.

 
Dag 6 Avreise
Etter frokost blir du transportert til Nairobi og spiser en bedre lunsj ved den velrenommerte Carnivore Restaurant. Deretter blir du kjørt til Jomo Kenyatta Internasjonale flyplass i tide for avreise. Her slutter denne safarituren.

Prisene er basert på et 6 seters safarikjøretøy.Dette er inkludert i prisen:
-Transport og Safariturer i en safari minivan med "pop up roof" for maksimal utsikt og fotografering.
-Alle inngangspenger til safariområdene.
-Overnatting og måltider som beskrevet i programmet.
-Service av en engelsktalende sjåfør/guide.
-1 liter mineralvann pr person pr dag.
-AMREF flyvende legers akutte evakuerings program.

Ikke inkludert:
-Drikkevarer, tips, besøk hos lokal Masai landsby, tur m/varmluftsballong.

-Fly kommer i tillegg, fra kr 6 500,- pr person m/ KLM/ Kenya Airways.

Vi har vært der, og nå vil vi hjelpe deg med å bestille denne klassiske safarituren i Kenya, gjerne kombinert med en badeferie i Mombasa eller Zanzibar.

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 
 
 
 


Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 
 
 
 


Helen Pettersen 35 900 913
helen@letstravel.no 

 


Send oss eventuelt en forespørsel her!

Spennende reiseforslag:
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive