Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Peru 

Peru ligger grenser til Stillehavet i vest, Ecuador og Colombia i nord, Brasil og Bolivia i øst og Chile i sør. Peru var sentrum til inkariket og har derfor en rik kulturell historie. Inkariket hadde sitt hovedsete i Cuzco og var det største rike som spanjolene møtte på amerikansk jord.
Klimaet varierer ettersom hvor i Peru du befinner deg, i jungelen er det 25-38 grader året rundt, fjellområdet har 23 grader om dagen, men 0 grader om natten, ved kysten er det varmt og fuktig om vinteren som er fra mai til august, med en temperatur på 15-20 grader. I ørkenbyen Ica har det ikke regnet på 400 år.
 
Attraksjoner og severdigheter
Hovedstaden i Peru er Lima som ligger i tropene og ved en ørken på kysten av Peru. Den ble grunnlagt etter at Pizarro hadde overvunnet inkaene. Sentrum er moderne, men gamlebyens bygninger er preget av spansk arkitektur under kolonitiden.
Over halvparten av befolkningen er direkte etterkommere fra inkariket, 45 % av Perus befolkning tilhører urfolksgrupper og kulturen er sterkt knyttet til landets historie.
Cuzco var hovedstaten og sentrum til inkariket, navet betyr navle. Sammen med Machu Picchu ble Cuzco satt på UNESCOs verdensarvliste i 1983. Det er mye å se i Cuzco for eksempel kolonibygninger, inkafestninger og soltempler. Machu Picchu ligger omkring 80 km nordvest for Cuzco, ligger 2430 meter over havet og er et høydepunkt når man besøker Peru! Fjellbyen kan nås med en togreise gjennom Urubambadalen eller du kan ta en fire dagers tur på inkastien. Det sies at Machu Picchu ble bygd som et feriested for de rike inkaene, byen ble ikke funnet og plyndret av spanjolene på grunn av at den lå så avsides til.

Titicacasjøen ligger på grensen mellom Peru og Bolivia og er den høyeste beliggende innsjøen i verden! Innsjøen ligger i Andesfjellene og for å komme deg til de flytende Unosøyene som er laget av siv, må man bruke flåter laget av siv og skipsskrog.

Informasjon

Areal 1 285 220 km²
Drikkevann Kjøpes på flaske
Hovedstad Lima
Innbyggere 29 907 003
Klima Variert
Landegrenser Ecuador, Colombia, Chile, Brasil, Bolivia
Nasjonaldag 28. juli
Religion Katolsk kristendom
Språk Spansk
Statsoverhode Ollanta Humala
Styreform Republikk
Tidssone UTC -5
Valuta Peruansk Nuevo sol (PEN)
Visum Trenger ikke visum på opphold under 90 dager
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive