Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Karibien & Sør-Amerika 

 

Karibien er en region i Nord-Amerika men på grunn av likheten i språket med spansktalende land regnes Cuba, Den Dominikanske Republikk og Puerto Rico ofte som en del av Latin-Amerika. De karibiske øyer består av De store Antillene og De små Antillene

Sør-Amerika ligger sør for ekvator, og strekker seg fra Colombia i nord til Kapp Horn i Chile i sør. Kontinentet har kyst mot Stillehavet i vest, Atlanterhavet i øst og det Karibiske hav i nord.

Verdensdelen består av 12 stater, alle republikker, samt franske og britiske besittelser. Omtrent halvparten av befolkningen bor i Brasil. Andre tett befolkede land er bl. a. Argentina, Venezuala og Colombia, mens store deler av Amazonas nærmest er folketomt.

Landskapet i Sør-Amerika er veldig blandet med elver, regnskog, ørken og høye fjell og derfor er klimaet veldig variert fra land til land, du finner et av de våteste og et av de tørreste områdene i verden her.

Sør-Amerikas opprinnelige befolkning, indianerne, er nå stort sett bosatt i det sentrale Andesområdet. Det snakkes spansk på hele kontinentet, bortsett fra i Brasil, hvor språket er portugisisk.

Sør-Amerika har verdens lengste fjellkjede, Andesfjellene, verdens lengste elv, Amazonas, og verdens høyeste fossefall, Salto Ángel.

 

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive