Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Luoyang 

 

Luoyang - Kinas vugge!

Luoyang ligger langs den sørlige bredden av Yellow River, og regnes som et av "Den kinesiske sivilisasjonens fødesteder". Byen har opp gjennom historien vært hovedstad for hele 13 forskjellige dynastier, og man kan trygt si at Luoyang er et miniatyr av den gamle kinesiske historien.

I tillegg til Luoyangs spennende attraksjoner er de som bor her veldig stolte av byens fantastiske peoner, og hvert år tiltrekkes tusenvis av mennesker til Luoyangs årlige peon-show. Byen er også viden kjent for sine flotte håndarbeider i tre-farget glasert keramikk, bronseprodukter og palass-lanterner.Severdigheter i Luoyang:

Longmen grottene

Omtrent åtte mil sør for Luoyang, på Yi River, finner man et karakteristisk sted hvor høye klipper på hver side danner et pass. Stedet var en gang kjent som "Gate of Yi River", senere kalt Longmen. Håndverkere startet arbeidet med de buddhistiske grottene i 494, da en keiser i det nordlige Wei flyttet hovedstaden fra Datong (Shaanxi-provinsen) til Luoyang.
Arbeidet med Longmen grottene varte gjennom hele syv dynastier. Det er med enn 1 300 grotter, 40 små pagoder og nesten 100 000 Buddha-statuer i disse grottene. Grottene og steinskulpturene har like stor historisk verdi som de store gjenværende grottene ved Yungang og Dunhuang. De er alle mesterverk når det gjelder buddhistisk kultur i Kina.

Shaolin tempelet
Den indiske munken Bodhidharma (kjent som Da Mo) kom til Luoyang for å spre buddhismen i den perioden hvor Keiser Xiaowen var hersker i Wei-dynastiet (386-534). Keiseren bestemte seg for å bygge et tempel i Songshan-fjellene for å huse Bodhidharma.
Tempelet, som vitner om vekst og fall av flere dynastier, er også kjent for sine Martial Arts (Kung Fu). Dette er prinsipper i en egen kampsport-stil. En gammel Shaolin master sa en gang: "Study Shaolin style in great depth, then study for wisdom and train the body".  Fornyet interesse for Kung Fu har ført til at besøkende fra inn- og utland nå valfarter til tempelet hvor denne kampsporten ble utviklet.

Informasjon

Areal 15 492 km²
Befolkning Befolkningen innen bygrensene anslås til 1,8 mill. mens hele prefekturet har 6,5 mill. innbyggere.
Provins Luoyang, tidligere også kjent som Loyang, er en kinesisk by på prefekturnivå i provinsen Henan i det sentrale Kina.
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive