Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Reise til Beijing kombinert med spennende togreise til Shanghai!

Dette er en reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne engelsktalende lokalguider tar hånd om deg fra du lander i Beijing til avreise fra Shanghai.

Turen går fra Oslo.

NB! Det er mulig å reise fra andre steder mot et tillegg.

Prisen inkluderer: 
- Flybilletter tur/retur Norge, (Oslo) - Kina,
- 6 netter på 1. klasses hotell inkl. daglig frokost,
- Måltider som nevnt i programmet:
- 3 x lunsj,
- 1 x middag.
- Togreise Beijing - Shanghai,
- Sightseeingturer inkl. inngangsbilletter, som i programmet,

- Engelsktalende lokalguider,
- Transport flyplass/hotell/togstasjon/hotell/sightseeingturer.

Ikke inkludert: 
- Tips til guide og sjåfører.


På reisen får du oppleve disse fantastiske byene i Kina:

Hovedstaden Beijing 

Som hovedstad i Folkerepublikken Kina er Beijing med sine 22 mill innbyggere en av verdens mest imponerende byer. Byen er landets politiske, økonomiske og kulturelle senter, samt Kinas viktigste senter for handel og kommunikasjon. Beijing er et sentralt knutepunkt for trafikk innen Kina, og representerer en helt unik kulturhistorie. Alt er godt tilrettelagt for den stadig økende turismen som inntar Kina, og alt er verdt å få med seg.
Med sin 3 000 år gamle enestående historie er Beijing fullspekket med historiske perler. Alt fra Den forbudte by til Den himmelske fredsplass, Himmelens tempel og Den kinesiske mur er alle verdenskjente attraksjoner verdt et besøk. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her. Et besøk i denne spennende byen er en opplevelse for livet!


Storbyen Shanghai

Etter noen spennende dager i Beijing går turen videre med høyhastighetstog til Shanghai, kontrastenes by. Shanghai er Kinas største og mest moderne by, det bor ca. 9,3 mill mennesker bare i bykjernen. Tar man med forstedene er innbyggertallet ca. 23 mill. I løpet av de siste ti årene er det bygget mer enn 4000 skyskrapere i byen. Men mellom alle skyskraperne finner man også grønne parker, te hus, buddhistiske templer og lave, gamle hus hvor folk lever sine liv delvis ute på gaten. I Shanghai finner du en av de lengste handlegatene i verden; Nanjing Road har over 600 butikker og restauranter, The Bund er et velkjent havneområde med høye bygninger langs strandpromenaden og Shanghai Museum har en utstilling med 120 000 gamle kinesiske kunstverk. Shanghai er verdens største havneby, men kan også tilby et hektisk uteliv. Det er en by som aldri sover.Programmet dag for dag:

Dag 1: Avreise Oslo

Dag 2: Ankomst Beijing
Ved ankomst Beijing blir du møtt og kjørt til ditt hotell av en engelsktalende lokalguide og transportert til ditt hotell i Beijing. Resten av dagen til egen disposisjon.
Overnatting i Beijing.

Dag 3: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på heldagstur rundt i Beijing. Første stopp er Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.

Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Qing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS Verdensarvliste i 1998.

Dagen avsluttes med lunsj på en god lokal restaurant.
Overnatting i Beijing.

Dag 4: Beijing (frokost og lunsj)
Etter buffé frokost på hotellet drar du ut på en spennende tur til bl. a. Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.

Etter det spennende besøket på muren blir det en deilig lunsj på en lokal kinesisk restaurant, etterfulgt av et besøk ved et senter hvor man skjærer ut nydelige jadefigurer.

Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.
Overnatting i Beijing.

Dag 5: Beijing - Shanghai (frokost og middag)
Etter frokost på hotellet blir du transportert til jernbanestasjonen for avreise med høyhastighetstog til Shanghai. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet.

Det blir ettermiddagstur til Nanjing Road, den lengste kommersielle gaten i Kina. Her finner du alt fra eksklusive butikker til en rekke fine restauranter. Dette er Shanghais største shopping gate og en av de travleste gatene i verden, med over 600 butikker. Den er 6 km lang og besøkes av over 1 million mennesker daglig.

Deretter får du oppleve The Bund som er et velkjent havneområde med mange høye bygninger som står langs havnen. Området er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.

Til slutt blir det middag på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Shanghai.

Dag 6: Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Deretter blir det tur til bl. a. Yu Garden, et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.

Videre drar du til Jade Buddha Temple som er et kjent buddhistisk tempel bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer fraktet fra Burma av munken Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som styrtet Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og tempelet ble bygget opp igjen i 1928.

Til slutt besøker du Den gamle bydelen i Shanghai med sjarmerende smale gater og trange smug. Her føler du virkelig at du trer inn i det gamle Kina. Byen ble grunnlagt under det nordlige Song-dynastiet (960-1127), men det var først under Ming- og Qing-dynastiene at byen hadde sin storhetstid, og arkitekturen er først og fremst fra disse to dynastiene. Området har gjennomgått mye oppussing de siste årene, men du kan likevel se falleferdige bygg fra gamle dager. I de trange smugene kan du finne alt fra restauranter til suvenirbutikker og kunstgallerier.

Du spiser lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

Ettermiddagstur til Den franske konsesjonen i Shanghai (fra 1849 til 1946) som ble gradvis utvidet i slutten av det 19. og det tidlige 20. århundre.

Til slutt drar du til Xintiandi området, et kjent bilfritt shopping- spise- og underholdningsdistrikt i Shanghai.
Overnatting i Shanghai.

Dag 7: Shanghai (frokost)
Etter frokost på hotellet blir du transportert til flyplassen for avreise videre med fly.
Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive