Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Reise til fasinerende Beijing!


Beijing er hovedstaden i Folkerepublikken Kina, og en av verdens mest imponerende byer. Byen er landets politiske, økonomiske og kulturelle senter, samt Kinas viktigste senter for handel og kommunikasjon. Beijing er et sentralt knutepunkt for trafikk innen Kina, og alt er godt tilrettelagt for den stadig økende turismen som inntar Kina.

Med sin 3 000 år gamle enestående historie er Beijing fullspekket med historiske perler! Severdigheter som Den forbudte by, Himmelens tempel, Den kinesiske mur og Den himmelske fredsplass er alle attraksjoner i verdensklasse. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her. Et besøk i denne spennende byen er en opplevelse for livet!

Kart over Beijing


Programmet dag for dag:

Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg fra du lander i Beijing - til avreise fra Beijing.

Dag 1: Ankomst Beijing
Ved ankomst på flyplassen i Beijing blir du møtt av en profesjonell engelsktalende guide og kjørt til ditt hotell. Resten av dagen til fri disposisjon.
Overnatting i Beijing.

Dag 2: Beijing (frokost, lunsj og middag)
Etter buffé frokost på hotellet blir det i dag en spennende dagstur til bl. a. Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.

Etter det spennende besøket på muren blir det en deilig lunsj på en lokal kinesisk restaurant, etterfulgt av et besøk ved et senter hvor man skjærer ut nydelige jadefigurer.

Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.

Om kvelden blir det nydelig middag på restaurant med tradisjonell Peking and på menyen. Anden blir tilberedt på en helt spesiell måte. Først blir den gnidd inn med krydder, salt og sukker og hengt opp og tørket en stund. Deretter stekes den til den får en flott brun farge og god lukt. Denne spesielle tilberedelsen gjør at anden blir god og mør.
Overnatting i Beijing.

Dag 3: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på halvdagstur til bl. a. Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.

Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Quing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant. Etter lunsj kan du stifte bekjentskap med den kinesiske legekunst.

Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS Verdensarvliste i 1998.

På kvelden kan du bli med på frivillig underholdning som kinesisk Kung Fu show eller Peking Opera.
Overnatting i Beijing.

Dag 4: Beijing (frokost og lunsj)
Etter frokost buffé på hotellet blir det en spennende utforskning av Beijings gamleby Hutong. Her brukes fortsatt de karakteristiske rickshawene (sykkeldrosjene) som fremkomstmiddel den dag i dag, og du får et godt innblikk i hvordan livet var i Beijing før alt ble modernisert. Om du er lei av høye bygninger og biltrafikk så er dette stedet for deg!

Lunsjen inntas på en lokal restaurant, etterfulgt av en spennende omvisning i et ekte perlestudio.

Deretter blir det et besøk ved Sommerpalasset i Beijing, som har den best bevarte keiserlige hagen i Kina. Palasset var en gave fra Qianlong-keiseren til hans mor på hennes 60 års dag, og fungerte fra 1153 som et sted hvor keiserhoffet kunne tilbringe de varmeste månedene i året. Sommerpalasset er bl. a. kjent for sin kunstige innsjø Kunmingsjøen som er gravd ut med menneskekraft, samt høyden "Langt Liv", "Marmorbåten" og "Den lange korridor". Slottet og dets parker utgjør ca 2,9 km², og tre fjerdedeler av dette er vann. Palasset har flere ganger blitt svært ødelagt under opiumskriger og bokseropprør, men har hver gang blitt gjenoppbygget for store summer. I 1998 ble Sommerpalasset oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Til slutt besøkes Lama tempelet i Beijing, et av de flotteste og best bevarte tibetanske buddhisttemplene utenfor Tibet. Tempelet er kjent for sin enorme Buddha-statue som befinner seg inne i en av de mange tempelbygningene.
Overnatting i Beijing.

Dag 5: Beijing (frokost og lunsj)
Etter frokost buffé på hotellet blir det heldagstur til bl. a. Beijing Zoologiske hage, en spennende dyrehage med ville og eksotiske dyr. Her får du blant annet møte Kinas mest berømte Panda i Pandaens Rike.

Det blir lunsj på en god lokal restaurant.

Deretter drar du til The Bird's Nest, som er Beijings nasjonale friidrettsstadion. Den ligger i Olympiaparken og ble bygget i anledning Sommer-OL i Beijing i 2008. Navnet kommer av det karakteristiske fugleredelignende designet.

Til slutt får du se Water Cube som er Beijings nasjonale vannsportsenter. Det ble bygget i forbindelse med et vannbesparingsprosjekt og er et arkitektonisk mesterverk.
Overnatting i Beijing.

Dag 6: Beijing (frokost)
Denne dagen er til fri disposisjon til f. eks shopping.

På kvelden kan man bli med på et frivillig Kung Fu Show.
Overnatting i Beijing.

Dag 7: Avreise fra Beijing (frokost)
Buffé frokost på hotellet. Deretter blir det tid til fri disposisjon før du blir kjørt til flyplassen for fly til neste destinasjon. Her slutter denne turen.

Prisen inkluderer: 
-Hotellopphold i 4* hotell inkl. daglig frokost,
-Måltider som nevnt i programmet,
-Sightseeingturer inkl. inngangsbilletter,
-Transport til hotell/flyplass/hotell og sightseeingturer,
-Engelsktalende lokalguider og privat transportservice.


Kan bestilles mot tillegg: 
-Fly t/r Norge - Kina,
-Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring.


Ikke inkludert: 
-Tips til guide og sjåfører 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen 35 900 913
helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive