Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Spennende reise fra Wuhan til Pingyao & Beijing!Pingyao er en meget gammel og spennende by i Shaanxi-provinsen i Kina, grunnlagt under Zhou-dynastiet i år 827 f. Kr. Byens nåværende arkitektur er fra Ming- & Qing-dynastienes tid og står oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

I Pingyao blir du med på spennende sightseeingturer til Jinci Tempelet og Qiao Family Compound - en av de best bevarte private boligene i Kina fra 1700-tallet. Du får også med deg Den gamle bymuren som dateres tilbake til 1317, og Ri Sheng Chang Draft Bank som kontrollerte en stor del av den kinesiske økonomien fra 1823, under Qing-dynastiet.

Reisen videre til Beijing foregår med høyhastighetstog og gjøres unna på kun 3 timer!

Hovedstaden Beijing har historiske attraksjoner i verdensklasse. Her får du oppleve kjente steder som Den himmelske fredsplass, Den forbudte by, Himmelens tempel, Den kinesiske mur, Ming-gravene og Den hellige vei. 

Dette er en meget opplevelsesrik reise hvor du får oppleve noe av det beste av kinesisk kultur og historie!


Programmet dag for dag:
 
Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg fra du møtes i Wuhan til avreise fra Beijing.

Dag 1: Wuhan - Taiyuan - Pingyao
Du møtes på hotellet i Wuhan av din engelsktalende guide, og blir transportert til Wuhan jernbanestasjon for å ta høyhastighetstog til Taiyuan (ca 6 timer). Ved ankomst blir du møtt og kjørt til hotellet i Pingyao for overnatting.
 
Dag 2: Pingyao (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Deretter blir det tur til bl. a. Jinci Temple som ligger ved foten av Xuanweng Mountain sørvest for Taiyuan, og er Shaanxi provinsens viktigste tempelkompleks. Det ble grunnlagt for ca 1 400 år siden, og ble utvidet i løpet av de følgende århundrer, noe som har resultert i en variert samling av mer enn 100 skulpturer, bygninger, terrasser og broer. Det mest kjente bygget er "Hall of Holy Mother", som ble bygget i 1032. Det har utskårne drager kveilet rundt åtte pilarer som holder taket oppe. Komplekset inneholder en klassisk hage med en 3 000 år gammel sypress som dateres tilbake til Zhou-dynastiet.
 
Deretter besøker du Qiao Family Compound som ble påbegynt under Qing-dynastiet i 1756, og er en av de best bevarte private boliger i det nordlige Kina. I moderne tid ble Qiao Family Compound berømt på grunn av filmen "Raise the Red Lantern" som brukte hele gårdsplassen som sin bakgrunn i filmen.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Pingyao.
 
Dag 3: Pingyao - Taiyuan - Beijing (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Etterpå blir det tur til bl. a. Den gamle bymuren i Pingyao, som dateres helt tilbake til 1370. De 10 m høye murene er mer enn 6 km i omkrets og har hele 72 vakttårn, hvorav hvert av dem inneholder et avsnitt fra Sunzi's "The Art of War". En del av den sørlige muren, som kollapset i 2004, er gjenoppbygget, men resten er originalt. Pingyaos byporter er fascinerende og er noen av de best bevarte i Kina. Ved vestporten kan du se dype riller i veien etter de mange kjerrehjulene som har trillet forbi her i århundrer.  
 
Deretter besøker du Rishengchang Draft Bank som opprinnelig var en beskjeden fargestoff-butikk under Qing-dynastiet på slutten av 1700-tallet, men som etter hvert fikk en voldsom suksess, og utviklet seg til å bli Kinas første Draft Bank. Etter hvert spredte banken seg til 57 filialer i hele landet, og fra 1823 kontrollerte den en stor del av den kinesiske økonomien. Museet har nesten 100 rom, inkludert kontorer, boligkvarter, kjøkken osv, og er absolutt verdt et besøk.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
 
Senere på dagen blir du kjørt til Taiyuan jernbanestasjon og tar høyhastighetstog til Beijing (ca 3 timer). Ved ankomst blir du møtt og kjørt til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 4: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på halvdagstur til bl. a. Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.
 
Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Quing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
 
Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i 1998.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 5: Beijing (frokost og lunsj)
Etter buffé frokost på hotellet blir det i dag en spennende dagstur til bl. a. Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.
 
Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 6: Avreise fra Beijing (frokost)
Frokost på hotellet. Etterpå blir du kjørt til flyplassen for avreise videre. Dette er slutten på reisen.


Prisen inkluderer: 

-Hotellopphold inkl. daglig frokost,
-Måltider som nevnt i programmet,
-Innenlands togreiser Wuhan/Taiyuan/Beijing,
-Sightseeingturer inkl. inngangsbilletter,
-Transport til hotell/flyplass/hotell og sightseeingturer,
-Engelsktalende lokalguider og privat transportservice.


Kan bestilles mot tillegg: 
-Fly t/r Norge - Kina,
-Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring.


Ikke inkludert: 
-Tips til guide og sjåfører 


 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!


 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive