Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Spennende reise til Beijing, Shanghai & drømmeøya Hainan, Kinas svar på Hawaii!

Dette er en spennende rundreise som kombinerer to fantastiske storbyer, i tillegg til sol & badeferie på den nydelige tropeøya Hainan - Kinas Hawaii!

Hovedstaden Beijing med sine 22 mill. innbyggere er fullspekket med historiske perler. Alt fra Den forbudte by til Himmelens tempel, Den kinesiske mur og Den himmelske fredsplass er alle verdenskjente attraksjoner verdt et besøk. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her.

Paradisøya Hainan ligger i Sør-Kinahavet og er Kinas sørligste provins. Den er en av Kinas to største øyer og blir på folkemunne kalt "Det orientalske Hawaii". Øya er kjent for sine fantastiske strender og gode bademuligheter, men så langt har ikke så mange besøkende fra vesten funnet veien hit. Klimaet her er tropisk, og temperaturen ligger på ca. 25°c året rundt.

Storbyen Shanghai har virkelig mye å by på! Her finnes enorme skyskrapere og vakre fredfulle hager side om side. En av de lengste handlegatene i verden; Nanjing Road har over 600 butikker og restauranter, The Bund er et velkjent havneområde med høye bygninger langs strandpromenaden og Shanghai Museum har en utstilling med 120 000 gamle kinesiske kunstverk.

Prisen inkluderer:

- Fly Norge - Kina t/r, inkl skatter og avgifter,
- Alle innenlandske flystrekninger i Kina,
- Transport mellom flyplasser og hoteller,
- Hoteller inkl. frokost,
- Sightseeinger m/privat bil, engelsktalende lokalguide & sjåfør,
- Måltider som beskrevet i programmet,
- Inngangsbilletter til de steder som er nevnt i reiseruten,
- Servicegebyr & skatter.


Programmet dag for dag:

Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne, engelsktalende lokalguider tar hånd om deg på hvert nytt sted du kommer, fra du lander i Beijing - til avreise fra Shanghai.

Dag 1: Ankomst Beijing
Du ankommer Beijing på morgenen, hvor du blir møtt av din guide og kjørt til ditt hotell i sentrum av Beijing. Kinas hovedstad er en spesiell opplevelse. Byen er et sentralt knutepunkt for trafikk innen Kina, og presenterer en helt unik kulturhistorie. Alt er godt tilrettelagt for den stadig økende turismen som inntar Kina, og alt er verdt å få med seg.
Dagen er til fri disposisjon.
Overnatting i Beijing.

Dag 2: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på heldagstur rundt i Beijing.

Første stopp er Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.

Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Qing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i 1998.

Dagen avsluttes med lunsj på en god lokal restaurant.

På kvelden kan du bli med på frivillig underholdning som det kinesiske Kung Fu show eller Peking Opera Show.
Overnatting i Beijing.

Dag 3: Beijing (frokost, lunsj og middag)
Buffé frokost på hotellet etterfulgt av en spennende sightseeingtur.

Den kinesiske mur ved Badaling er første stop. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.

Etter det spennende besøket på muren blir det en deilig lunsj på en lokal kinesisk restaurant, etterfulgt av et besøk ved et senter hvor man skjærer ut nydelige jadefigurer.

Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.

Du spiser lunsj underveis på en lokal restaurant.

Om kvelden blir det nydelig middag med tradisjonell Peking and på menyen. Anden blir tilberedt på en helt spesiell måte. Først blir den gnidd inn med krydder, salt og sukker og hengt opp og tørket en stund. Deretter stekes den til den får en flott brun farge og god lukt. Denne spesielle tilberedelsen gjør at anden blir god og mør.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 4: Beijing - Sanya (frokost)
Du spiser frokost på hotellet før du blir transportert til flyplassen for å fly til Sanya på Hainan. Hainan er den nest største øya og den minste provinsen i Kina. Dette er en nydelig øy som på folkemunne blir kalt "Det Orientalske Hawaii". Denne øya ligger på sørkysten av Kina, og er nabo til Filippinene mot øst, Malaysia og Brunei mot sør, Indonesia mot sørvest og Vietnam mot vest. Øya er kjent for sine tropiske strandområder med flotte bademuligheter, og er et sted hvor du kan vende tilbake til naturen og slappe helt av.

Resten av dagen er til fri disposisjon.
Overnatting i Sanya.

Dag 5: Sanya (frokost)
Dagen er til fri disposisjon og kan brukes til å utforske denne fantastiske tropeøya, eller simpelthen bare slappe av og nyte sol, bading og strandliv! Hainan har flotte luksushoteller, golfbaner, veddeløpsbaner, badeanlegg og andre fritidsanlegg. Med turismen har hainansk mat fått en renessanse gjennom tallrike restauranter som serverer tradisjonelle hainanske matretter. Hvis du ønsker å utforske Hainan på egen hånd kan du dra til en fjellandsby hvor de innfødte bor, ta en spasertur gjennom den tropiske skogen, spille golf eller bade i en av øyas varme kilder. Du kan også dra på en tur til Monkey Island med hundrevis av aper, shoppingtur, og nyte grillet fisk på en av restaurantene her. Hainan er svært kjent for sin velsmakende fisk og sjømat.
Overnatting i Sanya.

Dag 6: Sanya (frokost)
Dagen er til fri disposisjon til soling, bading og avslapping, eller en sightseeingtur el.lign. på øya.
Overnatting i Sanya.

Dag 7: Sanya - Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet før du blir transportert til flyplassen for avreise til Shanghai. Ved ankomst i Shanghai blir du hentet og transportert til hotellet. Shanghai er Kinas største og mest moderne by, det bor ca 17 millioner mennesker her. I løpet av de siste ti årene er det bygget mer enn 4000 skyskrapere i byen. Men mellom alle skyskraperne finner man grønne parker, te hus, buddhistiske templer og lave, gamle hus hvor folk lever sine liv delvis ute på gaten. Byen er en viktig havneby, men kan også tilby et hektisk uteliv. Det er en by som aldri sover.

Lunsj spiser du på en lokal restaurant før du besøker The Bund, et velkjent havneområde med mange høye bygninger som står langs havnen. Området er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.
 
Videre besøker du Nanjing Road, den lengste kommersielle gaten i Kina. Her finner du alt fra eksklusive butikker til en rekke fine restauranter. Dette er Shanghais største shopping gate og en av de travleste gatene i verden, med over 600 butikker. Den er 6 km lang og besøkes av over 1 million mennesker daglig.

Det blir lunsj underveis på en lokal restaurant.

På kvelden er det valgfritt om du vil se et spektakulært Akrobatisk show.
Overnatting i Shanghai
 
Dag 8: Shanghai (frokost og lunsj)
Etter frokost på hotellet blir det i dag en spennende tur til bl. a. Jade Buddha Temple som er et kjent buddhistisk tempel. Tempelet ble bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer, som ble fraktet fra Burma av en munk ved navn Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som kastet ut Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og det nye tempelet sto ferdig i 1928.
 
Deretter drar du til Yu Garden, et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.

Til slutt blir det besøk ved Shanghai Museum. Dette er et stort museum med gammel kinesisk kunst. Utsiden av bygningen er rund, og sammen med den firkantede basen representerer den ideen om rund himmel og firkantet land. Museet er delt inn til elleve gallerier og tre utstillinger. Dette er et fantastisk flott museum med over 120 000 gamle kinesiske kunstverk.

Du reiser og spiser lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

På kvelden er det valgfritt om du vil se det spektakulære Akrobatisk Show.
Overnatting i Shanghai.

Dag 9: Hjemreise (frokost)
Frokost på hotellet, før du blir kjørt til flyplassen for hjemreise.

 
Været i Sanya:


Måned Gjennomsnitts-
temperatur i °c
Gjennomsnittlig
totalt regn (mm)
Gjennomsnittlig
antall regndager
Minimum Maksimum
Jan 18.5 26.1 8.0 3.4
Feb 19.6 26.8 12.8 3.6
Mar 21.9 28.6 19.2 3.9
Apr 24.2 30.7 43.3 5.6
Mai 25.6 32.0 142.3 10.0
Jun 26.1 31.9 197.5 14.0
Jul 25.9 31.7 192.6 13.8
Aug 25.5 31.4 221.5 16.0
Sep 24.7 31.2 251.4 17.0
Okt 23.4 30.2 234.5 13.5
Nov 21.3 28.5 58.3 6.6
Des 19.0 26.6 10.7 3.7
 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive