Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Opplev Kinas hovedstad Beijing & den fasinerende Silkeveien!

Dette er en helt spektakulær reise langs den sagnomsuste Silkeveien, hvor du får oppleve fantastisk kinesisk natur, kultur og historie! Du reiser i Marco Polos fotspor og kan glede deg over shopping i ekte bazaarer, himmelske innsjøer med høye fjell og dype daler og besøk ved kinesisk folkemuseum med over 3 000 år gamle mumier.

Her finnes oaser midt ute i ørkenen hvor vann møter sand på en helt unik og spesiell måte, samt sinnrike vanningssystemer fra oldtiden. I ørkenen får vi også se hele 67 grotter bygget til ære for Buddha. Et annet høydepunkt er "Det Flammende Fjell" som ser ut som en rød drage som ligger og sover på toppen av fjellkjeden!

Reisen starter og slutter i Kinas hovedstad Beijing, og du får anledning til å se noen av hovedstadens historiske perler som Den forbudte by og Sommerpalasset, eller du kan ta en tur til Den kinesiske mur eller til Beijing Zoo og se kinas mest berømte Panda. Mulighetene er mange i denne spektakulære byen, og denne reisen vil garantert gi deg opplevelser for livet!

Turen inkluderer:
- Fly Norge – Kina tur/retur, inkludert skatter og avgifter.
- Alle innenlandske flystrekninger i Kina.
- Togstrekningen Turpan – Liuyuan.
- Transport m/buss mellom flyplasser/hoteller/severdigheter.
- Hotell inkl. frokostbuffé.
- Sightseeingturer m/engelsktalende lokalguide og sjåfør.
- Måltider som beskrevet i programmet.
- Inngangsbilletter til de steder som er nevnt i programmet.
- Servicegebyr & skatter.

 

Programmet dag for dag:

Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg på hvert nytt sted du kommer, fra du lander i Beijing - til avreise fra Beijing.

Dag 1: Avreise fra Norge

Dag 2: Ankomst Beijing
Du ankommer Beijing om morgenen, hvor du blir møtt av din engelsktalende guide på flyplassen og transportert til ditt hotell i Beijing for innsjekking.

Kinas hovedstad er en helt spesiell opplevelse. Byen er et sentralt knutepunkt for trafikk innen Kina, og kan presentere en helt unik kulturhistorie. Alt er godt tilrettelagt for den stadig økende turismen som inntar Kina, og alt er verdt å få med seg.
Dagen er fri til egen disposisjon, og kan brukes til å gjøre seg kjent med byen, shopping osv.
Overnatting i Beijing.

Dag 3: 
Beijing - Urumqi (frokost og lunsj)
Du spiser deilig buffé frokost på hotellet i Beijing før du blir transportert til flyplassen for videre fly til Urumqi. Vel fremme blir du tatt godt i mot av din engelsktalende guide, og transportert til hotellet for å sjekke inn.

Deretter besøker du Red Hill (Hong Shan) som er et symbol på Urumqi, og kalles "Øyet av Urumqi". Fjellet er et landemerke og lett å få øye på. På toppen av fjellet ruver en ni etasjers mursteins pagode kalt "Zhen Long", bygget i 1788 av Shang An, den høyeste militæroffiseren der på den tiden. I dag er området bygd ut til en nydelig park kalt Red Hill Park, hvor du kan se spennende underholdning og etniske forestillinger. På toppen av det røde fjellet har du en fantastisk utsikt over hele byen.
Du spiser lunsj på en koselig lokal restaurant.
Overnatting i Urumqi.
 
Dag 4: 
Urumqi (frokost og lunsj)
Frokostbuffé på hotellet. Deretter reiser du på heldagstur til bl. a. the Heavenly Lake (Tian Chi) som er en av de vakreste innsjøene i Xinjiang. Den ligger flott til ved Bogda Peak, 5 445 m.o.h. Navnet passer perfekt på disse bratte grønne engene, den jomfruelige barskogen, det snødekte fjellet og den rene og innbydende innsjøen. Historien forteller at den Vestlige dronning Xi Wang Mu underholdt Kong Mu fra Det Vestlige Zhou-dynastiet (1100 – 771 f. Kr) oppe ved Den himmelske innsjøen. Han måtte dra av gårde, men lovte å komme tilbake til henne. Hun ventet og ventet men han kom aldri, og hun sørget over ham til hun døde.

Etter besøket ved The Heavenly Lake drar du videre til Xinjiang Minority Peoples Museum hvor du kan se en imponerende samling av gjenstander og levninger fra mer enn 12 minoritetsgrupper, samt 3 000 år gamle mumier.

Til slutt besøker du Bazaar, stedet hvor kjøpmenn kjøper og selger sine flotte varer slik de har gjort det i århundrer.

Det blir lunsj underveis på en lokal restaurant.
Overnatting i Urumqi.
 
Dag 5: 
Urumqi - Turpan (frokost og lunsj)
Frokostbuffé på hotellet, før du drar til Turpan hvor du besøker bl. a. Jiaohe Ruinene som en gang var hovedstaden i Sør-Cheshi, et av rikene til Han-dynastiet (i år 206 – 220f. Kr.). Dette var en mektig og viktig by som lå ved to elver. Disse elvene er inntørket og Jiaohe betyr "kryssende elver".

Videre får du oppleve The Karez Well som er et intrikat vanningssystem fra oldtiden, hvor brønner er koblet sammen med underjordiske kanaler. Karez systemet er et resultat av oldtidens folks flid og intelligens.

Siste stopp er The Sugong Pagoda som er det eneste islamske tårnet blant de hundre berømte tårn i Kina.

Det blir lunsj på en lokal restaurant.
Overnatting i Turpan.

Dag 6: 
Turpan - Liuyuan (frokost og lunsj)
Frokostbuffé på hotellet, før du drar på en fantastisk heldagstur for å besøke bl. a. Gao Chang Ruinene som er delt inn i tre deler: den ytre bydelen, den indre bydelen og palasset. Totalt areal på denne byen er 2 mill. m². Byen ble bygget ca. 100 år f. Kr og ble senere et nøkkelpunkt gjennom den eldgamle Silkeveien. Den var hovedstad for Uigurene, som blomstret mellom det 7. og det 14. århundre.

Neste stopp på turen er ved the Baizikeli thousand Buddha Caves som inneholder 67 grotter, datert tilbake fra det Nordlige og det Sørlige dynastiet (317-589) til Yuan-dynastiet (1279 – 1368). Dette ble det Buddhistiske midtpunktet på Silkeveien.

Til slutt får du oppleve The Flaming Hill som er en fantastisk kombinasjon av rød sand og store steiner som gjør at det ser ut som en rød drage som ligger og sover på fjellkjeden.
Det blir lunsj underveis.

På ettermiddagen tar du natt toget til Liuyuan.
Overnatting på nattoget.
 
Dag 7: Liuyuan - Dunhuang (frokost og lunsj)
Ankomst i Liuyuan, hvor du drar videre med buss til Dunhuang for å besøke Mingsha Shan og the Crescent Lake. Dette er et meget sjeldent sted hvor sand og oase møtes. Akkurat som vann og olje ikke kan blandes, gjelder det samme vanligvis med vann og ørken, men dette stedet er et unntak. Her ligger det en liten innsjø formet som en halvmåne midt ute i ørkenen. Innsjøen og sanddynene lager masse lyder når vinden passerer. Her kan du prøve forskjellige sand eventyr, som sand surfing, skli på sanden og ri på kameler.

Det blir lunsj på en lokal restaurant underveis.
Overnatting i Dunhuang.
 
Dag 8: Dunhuang (frokost og lunsj)
Frokostbuffé på hotellet, før du drar ut på en heldagstur for å besøke bl. a. Mogao Grottene som er en helligdom blant de buddhistiske kunstskattene. Grottene er også kjent som "De tusen Buddha-grottene", og utgjør en av de tre store buddhistiske grottene i Kina. "Mogao" betyr høyt oppe i ørkenen. Disse grottene er opp til 5 etasjer og 50 m høye. Konstruksjonene av disse grottene gikk over tusen år, og er en av Kinas førti beste turistattraksjoner.

Yang Guan Passet er en av de vestre portene ut av Han-dynastiet.

Du spiser lunsj på en lokal restaurant underveis.
Overnatting i Dunhuang.
 
Dag 9: Dunhuang - Lanzhou (frokost og lunsj)
Frokostbuffé på hotellet, før du blir transportert til flyplassen for å fly til Lanzhou. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet før du drar ut på en bytur i denne spennende byen.

Det blir lunsj under veis.
Overnatting i Lanzhou.
 
Dag 10: Lanzhou - Zhenzhou - 
Luoyang (frokost og lunsj)
Du spiser frokostbuffé på hotellet før du blir transportert til flyplassen for å fly til Zhenzhou. Ved ankomst blir du møtt og transportert til Luoyang.
Overnatting i Luoyang.

Dag 1:
Luoyang - Shaolin Temple - Luoyang (frokost, lunsj)
Frokostbuffé på hotellet før du tar buss til Shaolin tempelet. Dette tempelet ble bygget for over 1 500 år siden, og er fødestedet til Shaolin kung Fu og Zen Buddhismen. Her får du se et fantastisk Kungfu show hvor munkene i tempelet selv opptrer. Du spiser spennende og velsmakende vegetarmat før du tar bussen tilbake til Luoyang.
Overnatting i Luoyang.
 
Dag 12: 
Luoyang - Beijing (frokost og lunsj)
Frokostbuffé på hotellet før du blir transportert til flyplassen for å fly til Beijing. Ved ankomst Beijing blir du møtt på flyplassen og transportert til hotellet. Deretter får du litt tid på egenhånd til å utforske byen.

På kvelden er det valgfritt om du vil se det spektakulære "Akrobatisk Show" evt. "Peking Opera Show".
Overnatting i Beijing.

Dag 13: Beijing (frokost)
Frokostbuffé på hotellet. Dagen er til fri disposisjon, og mulighetene er nærmest uendelige i denne spennende og historiske byen. For den som ønsker det, kan dagen f. eks. brukes til shopping.

Du kan også få med deg historiske perler som Den kinesiske mur, Ming-gravene, Den hellige vei, Den himmelske fredsplass, Den forbudte by, Himmelens tempel, Beijings gamleby Hutong, Sommerpalasset eller Lama tempelet. Andre spennende steder er f. eks. Pandaenes rike i Beijing Zoologiske hage, hvor du får møte Kinas mest berømte Panda. Du kan også se det berømte "Fugleredet" – Beijings nasjonale friidrettsstadion, kjent under Sommer OL 2008, og Water Cube som ble bygget i forbindelse med et vannbesparingsprosjekt ,og er et arkitektonisk mesterverk.
Overnatting i Beijing.

Dag 14: Hjemreise (frokost)
Frokost buffé på hotellet, før du blir transportert til flyplassen for hjemreise til Norge.
Du ankommer Oslo samme dag.


Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive