Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Cruise på fantastiske Yangtze River, deretter besøker du storbyene Shanghai & Beijing!


Opplev et spektakulært cruise på Yangtze River, med nydelig mat og fantastisk utsikt over et meget spesielt landskap med dype juv og stupbratte fjell. Et av høydepunktene på cruiset er et besøk ved Three Gorges Dam, som er et gigantisk damprosjekt og det største vannkraftanlegget i verden!

Storbyen Shanghai har virkelig mye å by på! Her finnes enorme skyskrapere og vakre fredfulle hager side om side. En av de lengste handlegatene i verden; Nanjing Road har over 600 butikker og restauranter, the Bund er et velkjent havneområde med høye bygninger langs strandpromenaden og Shanghai Museum har en utstilling med 120 000 gamle kinesiske kunstverk. Shanghai har også det tredje største TV tårnet i verden hvor utsikten over byen tar pusten fra deg!

Hovedstaden Beijing kan tilby sightseeingturer til alle de kjente historiske stedene som Den himmelske fredsplass, Den forbudte by, Himmelens tempel, Den kinesiske mur, Ming-gravene og Den hellige vei. Med andre ord står opplevelsene i kø på denne turen!

 

Programmet dag for dag:

 
Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg fra du møtes i Chongqing til du reiser fra Beijing.
 

Dag 1: Ankomst i Chongqing
Ved ankomst Chongqing blir du møtt av en profesjonell engelsktalende guide og transportert til havna hvor du går om bord i Cruisebåten som tar deg med på et fantastisk Cruise på Yangtze River.
Overnatting i Chongqing.
 

Dag 2: Yangtze River Cruise (frokost, lunsj og middag)
Avreise fra Chongqing kl 08.00. I dag får du oppleve spennende Fengdu, kjent som "The Ghost City", et sted hvor man straffer djevelen og belønner Det Gode.
Overnatting på Yangtze River.
 

Dag 3: Yangtze River Cruise (frokost, lunsj og middag)
Du passerer gjennom det praktfulle Qutang Gorge som er det første av tre juv ved Yangtze River, og som er kjent for sine spektakulære, stupbratte fjell. Deretter Cruiser du gjennom Wu Gorge, den vakreste delen av Yangtze River. Dette juvet blir betegnet som like farlig som det er vakkert. Shennong Stream er dagens siste etappe. Dette er en sideelv av Yangtze River, og her kan du bli med på en tur med "sampan", en flat, bred seilbåt som tar deg med på et høyhastighets eventyr i elva.
Overnatting på Yangtze River.
 

Dag 4: Yichang - Shanghai (frokost og lunsj)
I dag blir det et besøk ved Three Gorges Dam, et gigantisk damprosjekt som er det største vannkraftanlegg i verden. Deretter ankommer du Yichang og transporteres til flyplassen for fly videre til Shanghai. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Shanghai.
 

Dag 5: Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Deretter blir det tur til bl. a. Yu Garden, et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.
 
Deretter får du oppleve The Bund som er et velkjent havneområde med mange høye bygninger som står langs havnen. Området er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.
 
Til slutt drar du til Jade Buddha Temple som er et kjent buddhistisk tempel bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer fraktet fra Burma av munken Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som styrtet Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og tempelet ble bygget opp igjen i 1928.
Overnatting i Shanghai.
 

Dag 6: Shanghai (frokost)
Frokost på hotellet. Deretter drar du på en halvdagstur til bl. a. Shanghai Museum som er et stort museum med gammel kinesisk kunst. Utsiden av bygningen er rund, og sammen med den firkantede basen representerer den ideen om rund himmel og firkantet land. Museet er delt inn i elve gallerier og tre utstillinger. Dette er et fantastisk flott museum med over 120 000 gamle kinesiske kunstverk.
 
Så blir det en tur opp i Oriental Pearl TV Tower, det høyeste TV-tårnet i Asia, og det tredje høyeste tårnet i verden (etter Toronto og Moskva) på 468 m, hvor du har en fantastisk utsikt over byen.

Til slutt spiser du lunsj på en lokal kinesisk restaurant, og har hele ettermiddagen fri til shopping.
Overnatting i Shanghai.
 

Dag 7: Shanghai - Beijing (frokost og middag)
Etter frokost på hotellet blir du transportert til jernbanestasjonen for å ta høyhastighetstog til Beijing. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Beijing.
 

Dag 8: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på heldagstur rundt i Beijing. Første stopp er Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.
 
Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Qing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.
 
Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS Verdensarvliste i 1998.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Beijing.
 

Dag 9: Beijing (frokost og lunsj)
Etter buffé frokost på hotellet drar du ut på en spennende tur til bl. a. Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.
 
Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Beijing.
 

Dag 10: Beijing (frokost)
Frokost på hotellet. Deretter transporteres du til flyplassen for fly hjem. Dette er slutten på denne turen.


Prisen inkluderer: 

-Hotellopphold inkl. daglig frokost,
-Yangtze River Cruise fra Chongqing til Yichang i std. lugar,
-Måltider som nevnt i programmet,
-Innenlands flyreiser Yichang/Shanghai inkl. skatter,
-Innenlands togreise Shanghai/Beijing inkl. skatter,
-Sightseeingturer inkl. inngangsbilletter,
-Transport til hotell/flyplass/hotell og sightseeingturer,
-Engelsktalende lokalguider og privat transportservice.


Kan bestilles mot tillegg: 
-Fly t/r Norge - Kina,
-Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring.


Ikke inkludert: 
-Tips til guide og sjåførerPriser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

 

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive