Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Spektakulær fjellvandring, elvecruise på fantastiske Li River
& fascinerende storbyer i Kina!


På denne fantastiske rundreisen i Kina er det duket for kinesisk kultur, historie og naturopplevelser av de helt store. Det blir bl. a. vandring i naturskjønne omgivelser i noen av Kinas mest fascinerende fjellområder, og elvecruise på Li River med besøk i små maleriske landsbyer langs veien. Du får også med deg alle de store turistattraksjonene i de to flotte storbyene Beijing og Shanghai. Dette er en tur du kan glede deg til!

Hovedstaden Beijing med sine 22 mill innbyggere er fullspekket med historiske perler. Alt fra Den forbudte by til Den himmelske fredsplass, Himmelens tempel og Den kinesiske mur er alle verdenskjente attraksjoner verdt et besøk. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her.

Maleriske Guilin er en kinesisk storby i Guangxi-regionen i Sør-Kina. Det som kjennetegner Guilin er det spektakulære landskapet som ofte gjengis i kinesiske landskapsmalerier. Guilin er kjent helt tilbake til Qin-dynastiets tid, da det ble bygget en kanal som knyttet Guilin til farbare elver som rant nord til Yangzifloden. Høydepunktet her er et cruise på naturskjønne Li River hvor du ankrer opp i Yangshuo og West Street. Naturen langs elva er helt unik, med høye spisse fjellformasjoner, fiskere på små bambusflåter, vannbøfler og rismarker.

Storbyen Shanghai har virkelig mye å by på! Her finnes enorme skyskrapere side om side med vakre, fredfulle hager som Yu Garden. The Bund er et velkjent havneområde med høye bygninger langs strandpromenaden. Nanjing Road er en av de lengste handlegatene i verden med over 600 butikker og restauranter. Jade Buddha Temple er kjent for sine Buddha statuer, og Den gamle bydelen er et sjarmerende sted med smale gater og trange smug. Shanghai Museum har en utstilling med 120 000 gamle kinesiske kunstverk.Programmet dag for dag:

Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg på hvert nytt sted du kommer, fra du lander i Beijing - til avreise fra Shanghai.

Dag 1: Ankomst Beijing
Ved ankomst blir du møtt av din engelsktalende lokalguide og transportert til sentrum. Deretter blir det halvdagstur til Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS Verdensarvliste i 1998.
Overnatting i Beijing.

 
Dag 2: Beijing (frokost, lunsj og middag)

Frokost på hotellet etterfulgt av formiddagstur til Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.

Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Qing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

Deretter drar du på en ettermiddagstur til Beijing National Opera House og Sommerpalasset i Beijing som har den best bevarte keiserlige hage i Kina. Palasset var en gave fra Qianlong-keiseren til hans mor på hennes 60 års dag, og fungerte fra 1153 som et sted hvor keiserhoffet kunne tilbringe de varmeste månedene i året. Sommerpalasset er bl. a. kjent for sin kunstige innsjø Kunmingsjøen som er gravd ut med menneskekraft, samt høyden "Langt Liv", "Marmorbåten" og "Den lange korridor". Slottet og dets parker utgjør ca 2,9 km², og tre fjerdedeler av dette er vann. Palasset har flere ganger blitt svært ødelagt under opiumskriger og bokseropprør, men har hver gang blitt gjenoppbygget for store summer. I 1998 ble Sommerpalasset oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Nydelig middag med Peking and inntas ved Hongyunlou Restaurant på kvelden.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 3: Beijing (frokost og lunsj)

Frokost på hotellet. Deretter blir det en heldags fottur ved Den kinesiske mur i Jinshanling i fylket Luanping. Muren ble bygget fra 1570 under Ming-dynastiet, og er den delen av muren som er best bevart med mange originale detaljer. Jinshanling-sektoren er 10,5 km lang og har 67 vakttårn. Det går en taubane opp til muren på dets høyeste punkt, og stedet er blitt et utferdsmål for turister i Beijing.
Overnatting i Beijing. 
 
Dag 4: Beijing - Guilin (frokost og lunsj)
Etter frokost blir du kjørt til flyplassen og flyr videre til Guilin. Ved ankomst blir du møtt av vår engelsktalende lokalguide og tatt med på en tur til Red Flute Cave som er en vakker grotte som ligger 5 km nordvest for Guilin sentrum ved Guangming Hill. Grotten er 240 m lang og har flotte stalaktitter, stalagmitter og steinsøyler som glinser i fargerikt lys.

Du vil også få se Elephant Trunk Hill som ligger i sentrum av Guilin, der hvor Li River og Peach Blossom River krysser hverandre. Fjellet ligner på en elefant som drikker vann og regnes som selve symbolet på Guilin. Toppen av Elephant Trunk Hill ligger ca 200 m.o.h. og er 3,6 hundre millioner år gammelt.

Det blir lunsj underveis.
Overnatting i Guilin.
 
Dag 5: Guilin - Yangshuo (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Deretter drar du på et fantastisk Li River Cruise med lunsj om bord. Skipet vil ankre opp i naturskjønne Yangshuo hvor du kan spasere i berømte West Street og kjøpe suvenirer. Det blir rik anledning til fotografering av det fantastiske landskapet med rismarker, vannbøfler og fiskere på bambusflåter.
 
Dag 6: Yangshuo – Xingping – Yangshuo (frokost og lunsj)
Heldags fottur fra Yangshuo til Xingping hvor du kan nyte dette vakre landskapet. I tidligere tider var Xingping den største byen langs Li River. Byen er virkelig et vakkert sted, omgitt av en fantastisk natur. I dette naturskjønne området finner du steder som Mural Hill og Yellow Cloth Shoal.

Dag 7: Guilin – Hangzhou - Tunxi (frokost og lunsj)
Etter frokost transporteres du til flyplassen og tar fly til Hangzhou. Ved ankomst møtes du og kjøres til hotellet i Tunxi.
Overnatting i Tunxi.
 
Dag 8: Tunxi – Mt. Huangshan (frokost og lunsj)

Etter frokost blir det heldagstur til Mt. Huangshan. Dette fjellet ligger sør i Anhui-provinsen, det dekker et område på 250 km og har 154 km² med naturskjønne attraksjoner. Landskapet har ”fire underverk” av imponerende topper, spektakulære steiner, merkelig formede nåletrær og et hav av skyer.

Lunsjen inntas på en lokal restaurant.
Overnatting i Mt. Huangshan.
 
Dag 9: Mt. Huangshan – Tunxi - Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Deretter blir det formiddagstur til Hongcun Village som ligger i Yixian fylke, og som ble oppført på UNESCOs Verdensarvliste i 2000. Det er de mest representative hus i lokal stil i den sørlige Anhui Provinsen.

Du spiser lunsj på en lokal restaurant. Deretter transporteres du til flyplassen og flyr videre til Shanghai. Ved ankomst blir du møtt av en lokal, engelsktalende guide og kjørt til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Shanghai.
 
Dag 10: Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet før du drar på tur til Yu Garden som er et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.
 
Deretter blir det besøk i Jade Buddha Temple som er et kjent Buddhistisk tempel bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer fraktet fra Burma av munken Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som styrtet Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og tempelet ble bygget opp igjen i 1928.
 
Til slutt besøker du Den gamle bydelen i Shanghai som er sjarmerende med smale gater og trange smug. Her føler man virkelig at man trår inn i det gamle Kina. Byen ble grunnlagt under det nordlige Song-dynastiet (960-1127), men det var først under Ming- og Qing-dynastiene at byen hadde sin storhetstid, og arkitekturen er først og fremst fra disse to dynastiene. Området har gjennomgått mye oppussing de siste årene, men du kan likevel se falleferdige bygg fra gamle dager. I de trange smugene kan du finne alt fra restauranter til suvenirbutikker og kunstgallerier.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
 
Ettermiddagstur til The Bund som er et velkjent havneområde med mange høye bygninger langs strandpromenaden. Området er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til, og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.
 
Neste stopp er Nanjing Road som er en av verdens lengste handlegater med mer enn 600 eksklusive butikker og fine restauranter. Dette er Shanghais største shopping gate og en av de travleste gatene i verden. Den er 6 km lang og besøkes av over 1 million mennesker daglig.
Overnatting i Shanghai.
 
Dag 11: Shanghai (frokost og lunsj)
Denne dagen er til fri disposisjon og kan for eksempel brukes til shopping.
Overnatting i Shanghai.
 
Dag 12: Avreise fra Shanghai (frokost)
Denne dagen transporteres du til flyplassen og flyr hjem.

 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive