Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Spektakulær reise til Beijing, Xian, Zhangjiajie og Shanghai!


På denne reisen opplever du en helt ekstrem natur!

Du besøker et av naturens underverker – de naturlige broene ved det fantastiske opptaksstedet til filmen Avatar. Du tar også taubanen opp til Tianzi Mountain og besøker det spektakulære He Long Marshal Park med fantastisk utsikt over fjelltoppene.

I tillegg får du med deg de tre spennende storbyene:

Beijing som byr på historiske steder som Den himmelske fredsplass, Den forbudte by, Himmelens tempel, Beijing National Opera House, Sommerpalasset, Den kinesiske mur, Ming-gravene, The Water Cube og The Bird Nest fra OL i Beijing.

Xian som er hovedstaden i Shaanxi provinsen i det nordlige Kina, og er en av "den kinesiske sivilisasjonens fødesteder". Byen var hovedstad under flere store dynastier som strekker seg helt tilbake til Zhou-dynastiet i det 11. århundre f. Kr. Mange av Kinas største attraksjoner finner du her, bl. a. Terrakottahæren fra Qin-dynastiet, Graven til keiser Jingdi, Det muslimske kvarteret og Den gamle bymuren som ble bygget i begynnelsen av Ming-dynastiet. I dag er Xian en ledende by i Kina når det gjelder økonomi, kultur, industri og utdanning. Byen har en befolkning på ca 3,5 mill.


Shanghai som har severdigheter som Nanjing Road - kinas største handlegate, The Bund - et museum med internasjonal arkitektur, Yu Garden, Jade Buddha Temple, Den gamle bydelen, Den franske konsesjon og Xintiandi distriktet med shopping og spisesteder.

Dette er en tur fullspekket med kultur, natur og historie!Programmet dag for dag:

Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg på hvert nytt sted du kommer, fra du lander i Beijing - til avreise fra Shanghai.
 
Dag 1: Ankomst Beijing
Ved ankomst i Beijing blir du møtt av en profesjonell engelsktalende guide på flyplassen og transportert til hotellet for innsjekking. Resten av dagen er til fri disposisjon.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 2: Beijing (frokost og lunsj)
Frokost buffé på hotellet, etterfulgt av en spennende heldags sightseeingtur rundt i hovedstaden.

Første stopp er ved Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.
 
Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Qing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Til slutt får du oppleve Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS Verdensarvliste i 1998.
 
Det blir lunsj på en god lokal restaurant.
 
På kvelden kan du bli med på frivillig Peking Opera Show (evt. Chinese Kung Fu show).
Overnatting i Beijing.
 
Dag 3: Beijing (frokost, lunsj & middag)
Etter buffé frokost på hotellet, blir det i dag en spennende heldagstur til bl. a. Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.

Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.

Det blir deilig lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

Om kvelden blir det nydelig middag på restaurant med tradisjonell Peking and på menyen. Anden blir tilberedt på en helt spesiell måte. Først blir den gnidd inn med krydder, salt og sukker og hengt opp og tørket en stund. Deretter stekes den til den får en flott brun farge og god lukt. Denne spesielle tilberedelsen gjør at anden blir god og mør.
Overnatting i Beijing.
 
Dag 4: Beijing - Xian (frokost, lunsj & middag)
Buffé frokost på hotellet. Deretter blir du transportert til flyplassen og flyr videre til Xian. På flyplassen blir du møtt av din engelsktalende lokalguide og transportert til hotellet for innsjekking.
 
Det blir lunsj på en god lokal restaurant.
 
På ettermiddagen blir det tur til bl. a. Shaanxi museum hvor du får en omfattende og opplysende spasertur gjennom gamle Chang'an, og de fleste utstillinger har forklaringer på engelsk. Her finner du fire ekte krigere fra terrakottahæren, og i Sui og Tang seksjonen finner du unike veggmalerier som viser en polokamp, og en serie med malte keramikk-figurer med forseggjorte kjoler og frisyrer.
 
Til slutt går turen til Den gamle Bymuren i Xian som er en av de siste gjenværende bymurene i Kina. Den ble bygget som et forsvarsverk i 1370 under Ming-dynastiet, er 12 m høy og omgitt av en vollgrav. Den danner et rektangel med en omkrets på 14 km. De fleste seksjoner har blitt restaurert, og det er mulig å gå rundt hele muren. For de mer bedagelig anlagte er det mulig å leie en sykkel eller bli kjørt rundt i en golf bil for ca 200Y. For å få et inntrykk av hvor stor byen var tidligere kan du tenke deg at bymurene omsluttet et område på 83 km², sju ganger større enn dagens sentrum!

På kvelden blir det Dumpling Dinner på en god Dumpling restaurant.
Overnatting i Xian.

Dag 5: Xian - Zhangjiajie (frokost og lunsj)
Etter frokost blir det heldagsutflukt til bl. a. Terrakottahæren som er en hær på ca 8 000 forskjellige kriger-statuer og heste-statuer i full størrelse, laget av keramisk leire. Ingen av dem er helt like! Det var keiser Qin Shi Huang som startet byggingen av dette mausoleet allerede som 13 åring, i år 246 f. Kr. Han ville at alt skulle stå ferdig innen hans død, slik at krigerne kunne vokte over ham når han trådte inn i livet etter døden. Det sies at det tok 700 000 arbeidere ca 38 år å fullføre dette mausoleet. Qin Shi Huang ble plassert i gravkammeret ved sin død i 210 f. Kr. Terrakottahæren ble oppdaget i 1974 av en bonde som skulle grave en brønn. Dette skulle vise seg å bli et av de største arkeoligiske funnene på 1900-tallet.
 
Deretter drar du videre til Big Goose Pagoda som er Xians mest berømte landemerke. Pagoden sto ferdig i 652 e. Kr. og huser de buddhistiske sutraer brakt tilbake fra India av munken Xuan Zang. Rundt pagoden ligger Da Ci'en tempelet, bygningene i dag er fra Qing-dynastiet. Sør for pagoden ligger et stort shoppingsenter med butikker, gallerier og restauranter. Området omfatter også en kino og en monorail. Om kvelden holdes det fontene-show på torget.
 
Til slutt går turen til The Great Mosque som er en av de største moskeene i Kina, og har en fascinerende blanding av kinesisk og islamsk arkitektur. Moskeen ble grunnlagt i det 8. århundre, men dagens bygninger er fra Ming- og Qing-perioden. Hagen er typisk kinesisk, med steiner, pagoder og bueganger. Den arabiske innflytelsen er bl. a. en minaret forkledd som en pagode, en enorm bønnehall med turkist buet tak og fire palmetrær ved inngangen.

Du spiser lunsj på en god lokal restaurant.

Deretter blir du kjørt til flyplassen for å fly til Zhangjiajie. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Zhangjiajie.
 
Dag 6: Zhangjiajie (frokost og lunsj)
Frokost buffé på hotellet. Deretter blir det en spennende formiddagstur hvor du tar taubanen opp til Tianzi Mountain og besøker den spektakulære He Long Marshal Park. Stedet byr på en fantastisk utsikt over fjelltoppene som stiger opp fra skyene en etter en. Fjellene blir på folkemunne kalt "Monarch of the Peak Forest".

Du spiser en deilig lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
 
På ettermiddagen blir det busstransport til Yuanjiajie, hvor du besøker en av naturens underverker, de naturlige broene ved fortryllende Qiankun Peak – opptakssted for bl. a. den fantastiske filmen Avatar. Det naturskjønne området Yuanjiajie er en del av Zhangjiajie National Forest Park, som igjen er en del av de fire underseksjoner av Wulingyuans naturskjønne område.
 
Du blir fraktet ned fra fjellet i den spektakulære "Bailong heisen".
Overnatting i Zhangjiajie.
 
Dag 7: Zhangjiajie - Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost buffé på hotellet. Deretter drar du på en spennende formiddagstur til Yellow Dragon Cave - Asias største kalksteinsgrotte.

Du spiser deilig lunsj på en lokal restaurant.
 
På ettermiddagen blir det en spasertur langs den vakre og fredfulle Golden Whip Stream, det mest naturskjønne stedet i Zhangjiajie. Deretter drar du tilbake til Zhangjiajie sentrum med buss, og besøker Junsheng Sandstone Painting Gallery før du tar ettermiddagsfly til Shanghai. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Shanghai.
 
Dag 8: Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost buffé på hotellet før du drar på heldags by-sightseeing til bl. a. Yu Garden, et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.
 
Deretter får du oppleve The Bund som er et velkjent havneområde med mange høye bygninger som står langs havnen. Området er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.
 
Til slutt drar du til Jade Buddha Temple som er et kjent buddhistisk tempel bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer fraktet fra Burma av munken Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som styrtet Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og tempelet ble bygget opp igjen i 1928.


Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

På kvelden er det frivillig om du ønsker å se et Akrobatisk Show.
Overnatting i Shanghai.

Dag 9: Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost buffé på hotellet. Deretter drar du på en halvdagstur til bl. a. Shanghai Museum som er et stort museum med gammel kinesisk kunst. Utsiden av bygningen er rund, og sammen med den firkantede basen representerer den ideen om rund himmel og firkantet land. Museet er delt inn i elve gallerier og tre utstillinger. Dette er et fantastisk flott museum med over 120 000 gamle kinesiske kunstverk.
 
Så blir det en tur opp i Oriental Pearl TV Tower, det høyeste TV-tårnet i Asia, og det tredje høyeste tårnet i verden (etter Toronto og Moskva) på 468 m, hvor du har en fantastisk utsikt over byen.
 
Du spiser lunsj på en lokal kinesisk restaurant, og har hele ettermiddagen fri til shopping.
Overnatting i Shanghai.

 
Dag 10: Avreise fra Shanghai (frokost)
Du inntar buffé frokost på hotellet. Deretter har du tid til egen disposisjon inntil du blir transportert til flyplassen for fly hjem. Dette er slutten på denne flotte rundreisen.


 

Prisen inkluderer: 
-Hotellopphold inkl. daglig frokost,
-Måltider som nevnt i programmet,
-Innenlands fly: Beijing/Xian/Zhangjiajie/Shanghai inkl. skatter,
-Sightseeingturer inkl. inngangsbilletter,
-Transport til hotell/flyplass/hotell og sightseeingturer,
-Engelsktalende lokalguider og privat transportservice.

Bestilles i tillegg: 
-Fly t/r Norge - Kina,

Ikke inkludert: 
-Tips til guide og sjåfører 
-Avbestillingsbeskyttelse og reiseforsikring.


Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive