Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Kung Fu tur til Beijing, Xian, Luoyang & Shanghai!

La deg begeistre og imponere av disse fire flotte byene i Kina - hver av dem med sin unike historie og særpreg!

Hovedstaden Beijing med sine 22 mill innbyggere er fullspekket med historiske perler. Alt fra Den forbudte by til Den himmelske fredsplass, Himmelens tempel og Den kinesiske mur er alle verdenskjente attraksjoner verdt et besøk. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her.

Keiserbyen Xian er Kinas gamle hovedstad. Her får du oppleve den Gamle Bymuren, Shaanxi Museet, the Big Wild Goose Pagoda, the Grand Mosque og Terrakottahæren med krigerstatuer i full størrelse som skulle beskytte keiseren etter hans død. 

Den gamle hovedstaden Luoyang har severdigheter som Longmen grottene på Yi River og Shaolin tempelet i Songshan-fjellene, hvor du får oppleve munkene der som underholder med eget Kung Fu show. Rundt tempelet finner du den vakre Pagoda Forest med over 240 små mursteins pagoder.

Storbyen Shanghai er siste stopp på denne reisen, og storbyen har virkelig mye å by på! Her finnes enorme skyskrapere og vakre fredfulle hager side om side. En av de lengste handlegatene i verden; Nanjing Road har over 600 butikker og restauranter, the Bund er et velkjent havneområde med høye bygninger langs strandpromenaden og Shanghai Museum har en utstilling med 120 000 gamle kinesiske kunstverk.Programmet dag for dag:


Dette er en individuell reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg på hvert nytt sted du kommer, fra du lander i Beijing - til avreise fra Shanghai.

Dag 1: Avreise fra Norge

Dag 2: Ankomst Beijing

Du ankommer Beijing om morgenen, hvor du blir møtt av din engelsktalende lokalguide på flyplassen og transportert til ditt hotell i Beijing. Kinas hovedstad er en helt spesiell opplevelse. Byen er et sentralt knutepunkt for trafikk innen Kina, og kan presentere en helt unik kulturhistorie. Alt er godt tilrettelagt for den stadig økende turismen som inntar Kina, og alt er verdt å få med seg. Dagen er til fri disposisjon og kan brukes til å gjøre seg kjent med byen, shopping osv. 
Overnatting i Beijing.

Dag 3: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på heldagstur rundt i Beijing. Første stopp er Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.

Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Qing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS Verdensarvliste i 1998.

Det blir lunsj på en god lokal restaurant.

På kvelden er valgfritt om du vil se Peking Opera Show (evt. kinesisk Kungfu show).
Overnatting i Beijing.

Dag 4: Beijing (frokost, lunsj og middag)
Etter buffé frokost på hotellet drar du ut på en spennende tur til bl. a. Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.

Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.

Det blir velsmakende lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

På kvelden drar du for å spise den tradisjonelle ”Peking Roasted Duck”. Dette er and som er tilberedt på en spesiell måte; først er den gnidd inn med krydder, salt og sukker, og hengt opp og tørket en stund. Deretter blir den stekt i ovnen eller grillet, til den får en flott brun farge og god lukt. Denne spesielle tilberedelsen gjør at anden blir god og mør. Dette er en nydelig tradisjonell kinesisk spesialitet.
Overnatting i Beijing.

Dag 5: Beijing - Xian (frokost, lunsj og middag)
Buffé frokost på hotellet. Deretter blir du transportert til flyplassen for å fly til Xian, Kinas gamle hovedstad. På flyplassen i Xian blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking.

Deretter blir det lunsj på en lokal restaurant, etterfulgt av tur til bl. a. Shaanxi Historical Museum hvor du får en omfattende og opplysende spasertur gjennom gamle Chang'an, og de fleste utstillinger har forklaringer på engelsk. Her finner du fire ekte krigere fra terrakottahæren, og i Sui og Tang seksjonen finner du unike veggmalerier som viser en polokamp, og en serie med malte keramikk-figurer med forseggjorte kjoler og frisyrer.
 
Til slutt går turen til Den gamle Bymuren i Xian som er en av de siste gjenværende bymurene i Kina. Den ble bygget som et forsvarsverk i 1370 under Ming-dynastiet, er 12 m høy og omgitt av en vollgrav. Den danner et rektangel med en omkrets på 14 km. De fleste seksjoner har blitt restaurert, og det er mulig å gå rundt hele muren. For de mer bedagelig anlagte er det mulig å leie en sykkel eller bli kjørt rundt i en golf bil for ca 200Y. For å få et inntrykk av hvor stor byen var tidligere kan du tenke deg at bymurene omsluttet et område på 83 km², sju ganger større enn dagens sentrum!

På kvelden spiser du Dumpling Dinner på en god Dumpling restaurant.
Overnatting i Xian.

Dag 6: Xian (frokost og lunsj)
Etter buffé frokost , blir det heldagstur til Terrakottahæren som er en hær på ca 8 000 forskjellige kriger-statuer og heste-statuer i full størrelse, laget av keramisk leire. Ingen av dem er helt like! Det var keiser Qin Shi Huang som startet byggingen av dette mausoleet allerede som 13 åring, i år 246 f. Kr. Han ville at alt skulle stå ferdig innen hans død, slik at krigerne kunne vokte over ham når han trådte inn i livet etter døden. Det sies at det tok 700 000 arbeidere ca 38 år å fullføre dette mausoleet. Qin Shi Huang ble plassert i gravkammeret ved sin død i 210 f. Kr. Terrakottahæren ble oppdaget i 1974 av en bonde som skulle grave en brønn. Dette skulle vise seg å bli et av de største arkeoligiske funnene på 1900-tallet.

Deretter drar du videre til big wild Goose Pagoda som er Xians mest berømte landemerke. Pagoden sto ferdig i 652 e. Kr. og huser de buddhistiske sutraer brakt tilbake fra India av munken Xuan Zang. Rundt pagoden ligger Da Ci'en tempelet, bygningene i dag er fra Qing-dynastiet. Sør for pagoden ligger et stort shoppingsenter med butikker, gallerier og restauranter. Området omfatter også en kino og en monorail. Om kvelden holdes det fontene-show på torget.

Til slutt går turen til the Great Mosque som er en av de største moskeene i Kina, og har en fascinerende blanding av kinesisk og islamsk arkitektur. Moskeen ble grunnlagt i det 8. århundre, men dagens bygninger er fra Ming- og Qing-perioden. Hagen er typisk kinesisk, med steiner, pagoder og bueganger. Den arabiske innflytelsen er bl. a. en minaret forkledd som en pagode, en enorm bønnehall med turkist buet tak og fire palmetrær ved inngangen.

Det blir lunsj på en god lokal restaurant.

På kvelden er det valgritt om du ønsker å dra på Tang Dynasty dinner Show. (Dette er det beste showet i Kina, og kan anbefales).
Overnatting i Xian.

Dag 7: Xian - Luoyang (frokost og lunsj)
Du tar toget til Luoyang og besøker de berømte Longmen Grottene hvor mer enn 100 000 bilder og statuer av Buddha og hans disipler er hugget inn i klippeveggene. Grottene ble oppført på UNESCOs Verdensarvliste i 2000.
Overnatting i Luoyang.

Dag 8: Luoyang - Shaolin Temple - Luoyang (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet før du tar buss til Shaolin tempelet. Dette tempelet ble bygget for over 1 500 år siden, og er fødestedet til Shaolin kung Fu og Zen Buddhismen. Her får du se et fantastisk kung Fu show hvor munkene i tempelet selv opptrer. 

Du får også oppleve den vakre Pagoda Forest, en kirkegård med over 240 små mursteins pagoder, inkludert asken av en eminent munk.

Du spiser spennende og velsmakende vegetarmat før du tar bussen tilbake til Luoyang.
Overnatting i Luoyang.

Dag 9: Luoyang - Shanghai (frokost og lunsj)
Etter Buffé frokost på hotellet transporteres du til flyplassen for fly videre til Shanghai. Ved ankomst blir du møtt og transportert til ditt hotell for innsjekking. 

Du spiser en god lunsj på en lokal restaurant, for deretter å dra ut på en spennende sightseeingtur.
 
Første stopp er The Bund som er et velkjent havneområde med mange høye bygninger langs strandpromenaden. Området er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til, og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.
 
Neste stopp er Nanjing Road som er en av verdens lengste handlegater med mer enn 600 eksklusive butikker og fine restauranter. Dette er Shanghais største shopping gate og en av de travleste gatene i verden. Den er 6 km lang og besøkes av over 1 million mennesker daglig.
Overnatting i Shanghai.

Dag 10: Shanghai (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet, deretter blir det en spennende heldagstur til bl. a. Jade Buddha Temple som er et kjent Buddhistisk tempel bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer fraktet fra Burma av munken Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som styrtet Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og tempelet ble bygget opp igjen i 1928.

Etterpå drar du til Yu Garden som er et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.

Siste stopp på turen er Shanghai Museum. Dette er et stort museum med en samling på over 120 000 gamle og dyrebare kinesiske kunstverk. Utsiden av bygningen er rund, og den firkantede basen skal representere den gamle ideen om rund himmel og firkantet land. Museet er delt inn til elleve gallerier og tre utstillinger. Dette er et fantastisk flott museum. 

Det blir lunsj på en god lokal restaurant.

På kvelden er det valgfritt om du vil se et Akrobatisk show.
Overnatting i Shanghai.

Dag 11: Avreise fra Shanghai (frokost)
Buffé frokost på hotellet. Fri inntil transporten til flyplassen for reise videre. Her slutter denne fantastiske rundreisen.

 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive