Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Opplev spektakulære Tibet, Beijing, Xian og Shanghai!

Dette er en reise med valgfri startdato, hvor våre erfarne engelsktalende lokalguider tar hånd om deg fra du lander i Beijing til avreise fra Shanghai.

Turen går fra Oslo.

NB! Det er mulig å reise fra andre steder mot et tillegg.

Prisen inkluderer: 

- Flybilletter tur/retur Norge (Oslo) - Kina,
- 11 netter på 1. klasses hotell inkl. daglig frokost,
- Måltider som nevnt i programmet:
- 8 x lunsj,
- Innenlands flyreiser Beijing/Xian/Lhasa/Shanghai inkl. skatter,
- Sightseeingturer inkl. inngangsbilletter, som i programmet,

- Engelsktalende lokalguider,
- Transport flyplass/hotell/sightseeingturer.

Ikke inkludert: 
- Tips til guide og sjåfører 


På reisen får du oppleve disse fantastiske byene i Kina & Tibet:

Hovedstaden Beijing med sine 22 mill innbyggere er fullspekket med historiske perler. Alt fra Den forbudte by til Den himmelske fredsplass, Det himmelske tempel og Den kinesiske mur er alle verdenskjente attraksjoner verdt et besøk. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her.

Keiserbyen Xian er hovedstaden i Shaanxi provinsen i det nordlige Kina, og er en av "den kinesiske sivilisasjonens fødesteder". Byen var hovedstad under flere store dynastier som strekker seg helt tilbake til Zhou-dynastiet i det 11. århundre f. Kr. Mange av Kinas største attraksjoner finner du her, bl. a. Terrakottahæren fra Qin-dynastiet, Graven til keiser Jingdi, Det muslimske kvarteret og Den gamle bymuren som ble bygget i begynnelsen av Ming-dynastiet. I dag er Xian en ledende by i Kina når det gjelder økonomi, kultur, industri og utdanning. Byen har en befolkning på ca 3,5 mill.

Palassbyen Lhasa i Tibet er den administrative hovedstaden i landet. Byen ligger på 3 490 m.o.h. og er en av de høyeste byene i verden. I denne enestående byen finner du fantastisk vakre palasser som Potala Palace, Jokhang temple og Norbulingka palace. I tillegg har du Seraklosteret 2 km nord for Lhasa, samt Tibet museet som også er verdt et besøk.

Storbyen Shanghai har virkelig mye å by på! Her finnes enorme skyskrapere og vakre fredfulle hager side om side. En av de lengste handlegatene i verden; Nanjing Road har over 600 butikker og restauranter, The Bund er et velkjent havneområde med høye bygninger langs strandpromenaden og Shanghai Museum har en utstilling med 120 000 gamle kinesiske kunstverk.Programmet dag for dag:

Dag 1: Avreise Oslo

Dag 2: Ankomst Beijing
Ved ankomst Beijing blir du møtt av en profesjonell engelsktalende guide og transportert til hotellet for innsjekking. Resten av dagen er til fri disposisjon.
Overnatting i Beijing.

Dag 3: Beijing (frokost og lunsj)
Buffé frokost på hotellet. Deretter drar du på halvdagstur til Den himmelske freds plass, også kalt Tiananmen-plassen, som er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.

Deretter besøker du Den forbudte by som sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Quing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Til slutt får du se Himmelens tempel som sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i 1998.

Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Beijing.


Dag 4: Beijing (frokost og lunsj)
Etter buffé frokost på hotellet blir det i dag en spennende dagstur til Den kinesiske mur ved Badaling. Muren ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.

Videre besøker du Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, og blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet. Når du går mot disse gravene går du opp Den hellige vei. Denne veien er ca 800 m lang med statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.

Til slutt blir det en deilig lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Beijing.

Dag 5: Beijing - Xian (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet. Deretter blir du transportert til flyplassen og tar fly til Xian, den gamle hovedstaden i Kina. På flyplassen i Xian blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking. Deretter blir det lunsj på en lokal restaurant.

På ettermiddagen blir det tur til bl. a. Shaanxi museum hvor du får en omfattende og opplysende spasertur gjennom gamle Chang'an, og de fleste utstillinger har forklaringer på engelsk. Her finner du fire ekte krigere fra terrakottahæren, og i Sui og Tang seksjonen finner du unike veggmalerier som viser en polokamp, og en serie med malte keramikk-figurer med forseggjorte kjoler og frisyrer.

Til slutt går turen til Den gamle Bymuren i Xian som er en av de siste gjenværende bymurene i Kina. Den ble bygget som et forsvarsverk i 1370 under Ming-dynastiet, er 12 m høy og omgitt av en vollgrav. Den danner et rektangel med en omkrets på 14 km. De fleste seksjoner har blitt restaurert, og det er mulig å gå rundt hele muren. For de mer bedagelig anlagte er det mulig å leie en sykkel eller bli kjørt rundt i en golf bil for ca 200Y. For å få et inntrykk av hvor stor byen var tidligere kan du tenke deg at bymurene omsluttet et område på 83 km², sju ganger større enn dagens sentrum!
Overnatting i Xian.

Dag 6: Xian (frokost og lunsj)
Etter frokost, blir det heldagstur til Terrakottahæren som er en hær på ca 8 000 forskjellige kriger-statuer og heste-statuer i full størrelse, laget av keramisk leire. Ingen av dem er helt like! Det var keiser Qin Shi Huang som startet byggingen av dette mausoleet allerede som 13 åring, i år 246 f. Kr. Han ville at alt skulle stå ferdig innen hans død, slik at krigerne kunne vokte over ham når han trådte inn i livet etter døden. Det sies at det tok 700 000 arbeidere ca 38 år å fullføre dette mausoleet. Qin Shi Huang ble plassert i gravkammeret ved sin død i 210 f. Kr. Terrakottahæren ble oppdaget i 1974 av en bonde som skulle grave en brønn. Dette skulle vise seg å bli et av de største arkeoligiske funnene på 1900-tallet.
 
Deretter drar du videre til Big Goose Pagoda som er Xians mest berømte landemerke. Pagoden sto ferdig i 652 e. Kr. og huser de buddhistiske sutraer brakt tilbake fra India av munken Xuan Zang. Rundt pagoden ligger Da Ci'en tempelet, bygningene i dag er fra Qing-dynastiet. Sør for pagoden ligger et stort shoppingsenter med butikker, gallerier og restauranter. Området omfatter også en kino og en monorail. Om kvelden holdes det fontene-show på torget.
 
Til slutt går turen til The Great Mosque som er en av de største moskeene i Kina, og har en fascinerende blanding av kinesisk og islamsk arkitektur. Moskeen ble grunnlagt i det 8. århundre, men dagens bygninger er fra Ming- og Qing-perioden. Hagen er typisk kinesisk, med steiner, pagoder og bueganger. Den arabiske innflytelsen er bl. a. en minaret forkledd som en pagode, en enorm bønnehall med turkist buet tak og fire palmetrær ved inngangen.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.
Overnatting i Xian.

Dag 7: Xian - Lhasa (frokost og lunsj)
Etter frokost blir du kjørt til flyplassen for å fly til Lhasa. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon, og det er greit å akklimatisere seg til den nye høyden.
Overnatting i Lhasa.

Dag 8: Lhasa (frokost og lunsj)
Frokost buffet på hotellet. Deretter blir det en spennende heldagstur til bl. a. Potalapalasset. Dette var en gang sete for den tibetanske regjeringen og vinterresidens for Dalai Lamaene. Palasset er Lhasas største landemerke og et ruvende syn med sine festning-lignende vegger, på toppen av det 130 m høye Marpo Ri (Red hill). Det er 13 etasjer høyt og inneholder mer enn 1 000 rom. Pilegrimer og turister valfarter til stedet for å be i de fantastiske bønnehallene der. Palasset ble først brukt i det 7. århundre e.Kr. av kong Songtsen Gampo. Byggingen av den nåværende strukturen begynte under regimet til den femte. Dalai Lama i 1645, og tok mer enn 50 år å fullføre.

Så drar du videre til Jokhang tempelet som er det mest ærverdige religiøse byggverk i Tibet. Det 1 300 år gamle Jokhang-tempelet er det åndelige hjertet av Tibet. Den kontinuerlige strømmen av pilegrimer sier mye om stedets betydning. Tempelet ble opprinnelig bygget for å huse et bilde av Buddha brakt til Tibet av kong Songtsen Gampos nepalske kone. Men det er et annet bilde som har gitt Jokhang sitt navn og sin åndelighet. Dette bildet ble flyttet hit av kongens andre kone; den kinesiske prinsesse Wencheng.

Til slutt er du innom Barkhor Street, som er en fascinerende gate rundt Jokhang tempelet, full av butikker med industrielle og håndlagde produkter laget av lokalbefolkningen. Her kan du få kjøpt alt fra utsmykkede flettearbeider, hodeplagg, amuletter, smykker, bønneflagg, yak smør og røkelse. Overnatting i Lhasa.

Dag 9: Lhasa (frokost og lunsj)
Frokost buffet på hotellet. Etterpå blir det spennende heldagstur til Tibet Museum, Seraklosteret, Norbulingka og et teppeveveri.

Tibet Museum har noen interessante utstillinger som starter med Tibets forhistorie. De mange hallene omhandler alt fra våpen og musikkinstrumenter, til håndarbeider og fine gamle tibetanske religiøse kunstverk. Spesielt kan nevnes Den gylne urne fra 1800-tallet, brukt av kineserne for å anerkjenne deres versjon av Panchen Lama.
 
Seraklosteret ligger 2 km nord for Lhasa, og er et av de "tre store" Gelukpa universitets-klostrene i Tibet. Klosteret er et kompleks bestående av den store Assembly Hall og tre høyskoler, og ble grunnlagt i 1419. Klosteret utviklet seg over århundrene som et kjent sted for akademisk læring og trening av hundrevis av forskere, mange av dem har oppnådd stor berømmelse i de buddhistiske land. Under 1959-opprøret i Lhasa ble Seraklosteret svært ødelagt og hundrevis av munker ble drept.

Norbulingka er et palass med omkringliggende parker som ble bygget fra 1755. Det fungerte som sommerresidens for Dalai Lamaene fra 1780 og frem til den 14. Dalei Lamas eksil i 1959. Palasset er en unik presentasjon av tibetansk palass arkitektur, og står oppført på UNESCOs Verdensarvliste. Norbulingka er den største menneskeskapte hage i Tibet. Om sommeren og høsten er det underholdning med sang og dans i parken.
Overnatting i Lhasa.

Dag 10: Lhasa - Shanghai (frokost)
Frokost på hotellet. Deretter blir du kjørt til flyplassen for å fly til Shanghai. Ved ankomst blir du møtt og transportert til hotellet for innsjekking.
Overnatting i Shanghai.

Dag 11: Shanghai (frokost og lunsj)
Frokost på hotellet før du drar på tur til Yu Garden som er et fredfylt sted i hjertet av det myldrende Shanghai. Pan Yundan brukte nesten 20 år og alle sparepengene sine på å bygge denne fantastiske hagen. Yu på kinesisk betyr fred og helse. Hagen stod ferdig i 1577 og har siden den tid gjennomgått flere forandringer.
 
Deretter blir det besøk i Jade Buddha Temple som er et kjent Buddhistisk tempel bygget i 1882 for å vokte to Buddha statuer fraktet fra Burma av munken Huigen. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen som styrtet Qing-dynastiet. Heldigvis ble Buddhaen reddet og tempelet ble bygget opp igjen i 1928.
 
Til slutt besøker du Den gamle bydelen i Shanghai som er sjarmerende med smale gater og trange smug. Her føler man virkelig at man trår inn i det gamle Kina. Byen ble grunnlagt under det nordlige Song-dynastiet (960-1127), men det var først under Ming- og Qing-dynastiene at byen hadde sin storhetstid, og arkitekturen er først og fremst fra disse to dynastiene. Området har gjennomgått mye oppussing de siste årene, men du kan likevel se falleferdige bygg fra gamle dager. I de trange smugene kan du finne alt fra restauranter til suvenirbutikker og kunstgallerier.
 
Det blir lunsj på en lokal kinesisk restaurant.

Ettermiddagstur til The Bund med flere høye bygninger som står langs strandpromenaden. Et velkjent havneområde som er blitt sett på som et symbol for Shanghai i mange hundre år. Det var her de europeiske handelshus og banker holdt til og man kan si at The Bund var Shanghais Wall Street.

Videre besøker du Nanjing Road, den lengste kommersielle gaten i Kina. Her finner du alt fra eksklusive butikker og en rekke fine restauranter som nyter sitt rykte som Kinas gate nummer 1. Dette er Shanghais største shopping gate og en av de travleste gatene i verden, med over 600 butikker. Den er 6 km lang og besøkes av over 1 million mennesker daglig.
Overnatting i Shanghai.

Dag 12: Shanghai (frokost)
Du inntar frokost på hotellet for deretter å bli transportert til flyplassen for videre avreise.

 

Priser fåes på forespørsel grunnet valutaendringer.
Kontakt en av våre dyktige reisekonsulenter i dag!

 

Cecilie Riis 35 900 917
cecilie@letstravel.no 

 

Nils Sæteren 35 900 915
nils@letstravel.no


 

 

Helen Pettersen
35 900 913

helen@letstravel.no 

 

Vår Kinaekspert:
Jun Bjørbekk 35 900 912

jun@letstravel.no 
 
Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Send oss eventuelt en forespørsel her!

Les mer om Kina her!

Været i Kina

Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive