Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Ecuador 

Ecuador ligger ved ekvator nordvest i Sør-Amerika, det er et av de minste landene på kontinentet.  Landet har stor etnisk mangfold, ca. 65 % er mestiser og 25 % urfolk. Galápagosøyene ligger ca. 1000 km ut vest for Ecuador i Stillehavet og ble underlagt Ecuador i 1832. I Ecuador finnes frodig jungel, høye fjelltopper, fargerike indianerkulturer og selvfølgelig de spesielle Galápagosøyene med det fascinerende dyrelivet som ikke finnes andre steder i verden!
 
Ecuador har 20 vulkaner på fastlandet og 10 på Galápagosøyene, det er utviklet turisme basert på fotturer og klatreturer i Ecuador. Hovedstaden i Ecuador er Quito, byen ligger 4759 meter over havet rundt en aktiv vulkan som heldigvis har vært rolig i mange år.

Attraksjoner og severdigheter

Byen Otavalo er verdt et besøk, med det indianske markedet som selger alt mellom himmel og jord, byen ligger på høylandet. I Cotopaxi nasjonalpark har utsiktspunkt mot den 5897 meter isdekte vulkanen, dette er verdens høyeste aktive vulkan!

Hvis du vil oppleve den varme og våte jungelen så er det også mulig i Ecuador! Her er kaffebusker, ananasplanter, regnskog og indianere. Kjøretøy er nesten ikke mulig å bruke her, så det du må enten gå eller bruke motorisert kano på en av de mange elvene som er der.

Galápagosøyene har masse å by på, det er nesten påbudt å ta seg en tur ut til disse berømte øyene! Her kan du oppleve pelsseler, sjøløver, pelikaner, pingviner og kjempe skilpadder! For å komme seg ut til disse øyene kan du enten ta fly eller med båt. På disse øyer kan du gå i Darwins fotspor, for det var nemlig her Darwin fikk ideen til utviklingsteorien!

Informasjon

Areal 283 561 km²
Hovedstad Quito
Innbyggere 15 439 429
Klima Varm kyst, mildt høyland, våt og varm regnskog
Landegrenser Colombia, Peru og Stillehavet
Nasjonaldag 10. august
Religion Romersk katolsk
Språk Spansk
Statsoverhode President Rafael Correa Delgado
Styreform Demokratisk republikk
Tidssone UTC -5
Valuta Amerikansk dollar (USD)
Visum Kan oppholde seg i landet inntil 90 dager visumfritt
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive