Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Cuba 

Cuba
Cuba er Karibias største øy og stat den ligger 14,5 mil utenfor kysten til den amerikanske delstaten Miami, hovedstaten er Havanna. Klimaet er tropisk om sommeren er det varmt og fuktig og på vinterne er milde og tørre. Øya har en egen rytme, og cubanerne er meget smilende og vennlige. De har mange tradisjoner fra sigarer og rom til musikk og dans, overalt hvor du går kan du høre salsamusikk. Hotellene er veldig billige sammenlignet med Norge og øyene rundt.
 
Cuba og mat
Maten er ofte inkludert delvis eller helt i prisen på kubanske hotell, men den beste maten finner du som regel på små, private restauranter. Cubas kjøkken er blanding mellom det afrikanske, spanske og karibiske, maten er basert på bønner og ris med kylling, fisk eller kjøtt til.
 
Attraksjoner og severdigheter på Cuba
I Havanna blir du møtt av gamle amerikanske biler fra 50-årene, hestevogner og kinesiske sykler. Den gamle bydelen i Havanna ligger på UNESCOs Verdensarvliste. Paradeplassen, Plaza de Armas er omgitt av vakre bygninger som Havannas eldste fort og et palass i barokkstil. Å besøke en sigar fabrikk er noe man må få med seg, selv om man ikke røyker. Der får man sett hvordan de berømte sigarende rulles og høre historier om hvordan indianerne på Cuba lærte europeerne å røyke, og etter hvert ble uvanen spredt over hele verden.
 
Er du eventyrlysten og vil oppleve andre steder på Cuba så er byen Trinidad den best bevarte byen i Karibien, der finner du brosteinsgater med hus som ligger på verdensarvlisten og en mil utenfor byen finner du en nydelig lang sandstrand.
En annen by som er verdt å besøke er Santiago de Cuba som er den nest største byen men den mest musikalske. Dans deg glad på Cuba!
 
Noen reisetips: Ta med euro for å veksle til cubansk peso, det er ikke mulig å veksle norske kroner eller amerikanske dollar. Du må ha visum og gyldig reiseforsikring.

Informasjon

Areal 110 860 km²
Hovedstad Havanna
Innbyggere 11 477 459
Klima Tropisk klima
Landegrenser Ligger mellom Det Karibiske hav, Mexicogolfen og Atlanterhavet.
Nasjonaldag 1. januar
Pass Må være gyldig minimum seks måneder etter hjemreisedato
Språk Spansk
Statsoverhode Raúl Castro
Styreform Sosialistisk republikk
Tidssone UTC -5
Vaksiner Ta kontakt med norsk folkehelseinstitutt www.fhi.no
Valuta Cubanske peso (CUP)
Visum Ja du trenger visum og gyldig reiseforsikring
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive