Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Brasil 

Brasil er Sør-Amerikas største stat, den femte største i verden og det eneste landet i Amerika hvor portugisisk er hovedspråket. Landet grenser til Atlanterhavet i øst og de eneste landene i Sør-Amerika som ikke grenser til Brasil er Chile og Ecuador. Klimaet i Brasil varierer ettersom hvor i landet du er, i nordøst er det tropisk klima og fra september til januar kan det regne en del. Langs kysten er klimaet litt kjøligere og mer fruktbart.
Infrastrukturen er godt utbygd og rimelig, men det er nesten ikke toglinjer med passasjertrafikk. Det kan være lurt å lære seg noen portugisiske gloser for utenom turistnæringen i Rio de Janeiro så snakker de færreste engelsk.
 
 
Attraksjoner og severdigheter
Brasil har mye forskjellig å by på, alt fra karneval og storbyer til regnskog og strender. For deg som er interessert i moderne arkitektur så burde du ta turen til den konstruerte hovedstaden Brasília, den var ferdig bygget i 1960 og før Brasília ble bygget var Rio de Janeiro hovedstaden. Rio de Janeiro er kjent for blant annet karneval, samba, Kristusstatuen og mye mer.
På grensa til delstaten Paraná og Argentina finner du Iguazúfallene som ligger i den brasilianske og argentinske nasjonalparken Iguaçu, de fleste fossene er i Argentina, men den beste utkikksplassen er i Brasil.
Amazonas er den største delstaten i Brasil, der finner du Amazonasregnskogen og elva Amazonas som er den nest lengste i verden. I den brasilianske delen av regnskogen kan du finne en sjettedel av hele verdens registrerte plante-, fiske-, fugle- og dyrearter.
 
Det er mye som stammer fra Brasil som for eksempel kampsporten Capoeira, musikksjangeren samba og bossa nova og forfatteren Paulo Coelho er fra Rio de Janeiro.

Informasjon

Areal 8 551 965 km²
Drikkevann Bør ikke drikkes fra springen
Hovedstad Brasilia
Innbyggere 201 009 622
Klima Tropisk, regnskog, halvtørt, temperert og subtropisk klima
Nasjonaldag 7. september
Religion Romersk-katolsk
Språk Portugisisk
Statsoverhode Dilma Rousseff
Store byer São Paulo, Rio de Janeiro, Salvador
Styreform Føderal republikk
Tidssone UTC -2 til -5
Valuta Brasilianske real (BRL)
Visum Ikke påkrevd
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive