Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Bolivia 

Bolivia ligger i Sør-Amerika og strekker seg fra Andesfjellene i vest til Amazonas regnskogen i øst. Hovedstadsrollen er delt i to som et resultat av en borgerkrig mellom Sucre og La Paz, presidentembetet og parlamentet ligger i La Paz mens høyesterett ligger i Sucre.
 
Bolivia er det landet som ligger høyest i Sør-Amerika og som over 50 % av befolkningen er urfolk. Den sørlige delen av Bolivia består av et nydelig landskap med vulkantopper og saltørken, øst i landet finner du fruktbare områder med vingårder og fruktplantasjer.

Attraksjoner

Titicacasjøen som ligger på grensen til Bolivia og Peru er en av verdens høyest beliggende innsjø med båttransport. Det er 36 øyer i sjøen og de fleste av dem har stor betydning for de gamle inkaer, for eksempel Isla del Sol som inkaene mente var fødestedet for solen!
 
Amazon Basin er den delen av Amazonas regnskogen som dekker over halve Bolivia. Her kan du finne dyreliv av den spesielle typen flora og fauna! Hvis du bruker et par dager på å reise gjennom jungelen så får du en opplevelse du sent vil glemme! I motsetning til den Brasilianske delen av Amazonas så er Bolivias del relativt intakt, selv om regionen forsetter å møte problemer som veibygging og mer hogst jordbruk.

Informasjon

Areal 1 098 581 km²
Hovedstad Sucre, La Paz
Innbyggere 10 461 053
Klima Varierer fuktig & tropisk til varmt & tørt
Landegrenser Argentina, Brasil, Chile, Paraguay og Peru
Nasjonaldag 6. august
Religion Romersk katolsk
Språk Spansk, quechua
Statsoverhode President Juan Evo Morales Ayma
Styreform Republik
Tidssone UTC -4
Valuta Boliviansk boliviano (BOB)
Visum Trenger ikke visum ved opphold inntil 90 dager
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive