Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Xian 

 

Xian er hovedstaden i Shaanxi provinsen i det nordlige Kina, og er en av "den kinesiske sivilisasjonens fødesteder".
 
Byen var hovedstad under flere store dynastier som strekker seg helt tilbake til Zhou-dynastiet i det 11. århundre f. Kr. Xian var en keiserby med poeter, munker, handelsmenn og soldater. Det var et sted hvor kinesisk kultur og religion blomstret. Chang'an - dagens Xian - var begynnelsen og slutten på den sagnomsuste Silkeveien, og her lastet og losset de store kamelkaravaner med verdifulle og eksotiske varer fra hele det eurasiske kontinentet.
 
Mange av Kinas største attraksjoner finner du her, bl. a. Terrakottahæren fra Qin-dynastiet, Big Goose Pagoda, Shaanxi museet, The Great Mosque og Den gamle bymuren som ble bygget i begynnelsen av Ming-dynastiet. I dag er Xian en ledende by i Kina når det gjelder økonomi, kultur, industri og utdanning. Byen har en befolkning på ca 3,5 mill.Severdigheter i Xian:


Big Goose Pagoda er Xians mest berømte landemerke. Pagoden sto ferdig i 652 e. Kr. og huser de buddhistiske sutraer brakt tilbake fra India av munken Xuan Zang. Rundt pagoden ligger Da Ci'en tempelet, bygningene i dag er fra Qing-dynastiet. Sør for pagoden ligger et stort shoppingsenter med butikker, gallerier og restauranter. Området omfatter også en kino og en monorail. Om kvelden holdes det fontene-show på torget.

Shaanxi museum er som en omfattende og opplysende spasertur gjennom gamle Chang'an, og de fleste utstillinger har forklaringer på engelsk. Her finner du fire ekte krigere fra terrakottahæren, og i Sui og Tang seksjonen finner du unike veggmalerier som viser en polokamp, og en serie med malte keramikk-figurer med forseggjorte kjoler og frisyrer.

The Great Mosque er en av de største moskeene i Kina, og har en fascinerende blanding av kinesisk og islamsk arkitektur. Moskeen ble grunnlagt i det 8. århundre, men dagens bygninger er fra Ming- og Qing-perioden. Hagen er typisk kinesisk, med steiner, pagoder og bueganger. Den arabiske innflytelsen er bl. a. en minaret forkledd som en pagode, en enorm bønnehall med turkist buet tak og fire palmetrær ved inngangen.

Bymuren i Xian er en av de siste gjenværende bymurene i Kina. Den ble bygget som et forsvarsverk i 1370 under Ming-dynastiet, er 12 m høy og omgitt av en vollgrav. Den danner et rektangel med en omkrets på 14 km. De fleste seksjoner har blitt restaurert, og det er mulig å gå rundt hele muren. For de mer bedagelig anlagte er det mulig å leie en sykkel eller bli kjørt rundt i en golf bil for ca 200Y.
For å få et inntrykk av hvor stor byen var tidligere kan du tenke deg at bymurene omsluttet et område på 83 km², sju ganger større enn dagens sentrum!

Terrakottahæren er en hær på ca 8 000 forskjellige kriger-statuer og heste-statuer i full størrelse, laget av keramisk leire. Ingen av dem er helt like! Det var keiser Qin Shi Huang som startet byggingen av dette mausoleet allerede som 13 åring, i år 246 f. Kr. Han ville at alt skulle stå ferdig innen hans død, slik at krigerne kunne vokte over ham når han trådte inn i livet etter døden. Det sies at det tok 700 000 arbeidere ca 38 år å fullføre dette mausoleet. Qin Shi Huang ble plassert i gravkammeret ved sin død i 210 f. Kr.
Terrakottahæren ble oppdaget i 1974 av en bonde som skulle grave en brønn. Dette skulle vise seg å bli et av de største arkeoligiske funnene på 1900-tallet.Været i Xian:

 

MånedGjennomsnitts-
temperatur i °c
Gjennomsnittlig
totalt regn (mm)
Gjennomsnittlig
antall regndager
MinimumMaksimum
Jan-4,24,864
Feb-1,87,7115
Mar3,214,0267
Apr8,920,4509
Mai13,825,8659
Jun18,831,6519
Jul21,632,09311
Aug20,831,1679
Sep15,524,710812
Okt9,819,36611
Nov2,812,1267
Des-2,96,163

Ring vår Kina ekspert

Jun Bjørbekk tlf: 35 900 915


Send forespørsel her!

Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.Les mer om Kina her!

Informasjon om visum til Kina

Været i Kina


 


Noen av våre spennende Kinareiser:

Dette er individuelle reiser med valgfri startdato, hvor våre erfarne lokalguider tar hånd om deg på hvert nytt sted du ankommer, fra reisens start - til reisens siste destinasjon!

Informasjon

Befolkning 3,5 mill innbyggere.
Provins Xian er hovedstaden i Shaanxi Provinsen.
VALGTE
HOTELL
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive