Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Beijing 

  Kinas historiske hovedstad - Beijing!


Beijing er hovedstad i Folkerepublikken Kina og en av verdens mest imponerende byer. Byen er landets politiske, økonomiske og kulturelle senter, samt Kinas viktigste senter for handel og kommunikasjon. Beijing er et sentralt knutepunkt for trafikk innen Kina, og alt er godt tilrettelagt for den stadig økende turismen som inntar Kina.
 
Med sin 3 000 år gamle enestående historie er Beijing fullspekket med historiske perler!

Severdigheter som Den forbudte by, Den himmelske fredsplass, Himmelens tempel og Den kinesiske mur er alle attraksjoner  i verdensklasse. I tillegg kan du nyte tradisjonelle kinesiske retter som Peking and på koselige restauranter og shoppe i de mange butikkene som finnes her. Et besøk i denne spennende byen er en opplevelse for livet!
Severdigheter i Beijing:


Den forbudte by sto ferdig i 1420. Dette var det politiske sentrum i Kina under Ming- og Quing-dynastiene, og til sammen 24 keisere har sittet på Dragetronen og styrt landet herfra. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi alminnelige mennesker risikerte dødsstraff dersom de våget seg inn på området. Byen er omgitt av 6 m dype vollgraver og 10 m høye murer som skulle holde fiender og andre uvedkommende ute, og innenfor murene finner du 800 fantastiske bygninger med hele 8 000 rom. Den forbudte by er selvsagt oppført på UNESCOs Verdensarvliste.
 
Den himmelske fredsplass, også kalt Tiananmen-plassen, er verdens største åpne torg. Torget ble anlagt under Ming-dynastiet i år 1417, og ligger utenfor Den himmelske freds port som leder inn til Den forbudte by. Torget er på hele 400 000 m², rommer over 1 million mennesker og har vært åsted for en rekke historiske begivenheter og demonstrasjoner det siste århundret. Sentralt på plassen finner man Monumentet for Folkets helter og Máo Zédōngs mausoleum. Størstedelen av torget er et åpent område for militær parader, men til vanlig er området ved Tiananmen-porten i bruk som trafikkåre.
 
Himmelens tempel sto ferdig i 1420. Det er laget i tre og er et av de vakreste og helligste templene i Kina. Forhøyningen som tempelet står på, har fire kanter som symboliserer de fire verdenshjørnene, mens selve tempelet er rundt og symboliserer himmelen. Bindeleddet mellom himmelen og jorden var keiseren av Kina, himmelens sønn. To ganger i året, gjennom hele fem hundre år, ble de kinesiske keiserne båret fra Den forbudte by til Himmelens tempel i bærestol, på en vei bestrødd med gul sand. I tempelet fastet og ba de til himmelens makter i tre dager i strekk, for å sikre det enorme riket gode avlinger i det kommende året. Titanparken som omgir tempelet består av gamle furutrær, og brukes av lokalbefolkningen til bl.a. morgengymnastikk, badminton og dans. Tempelet ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i 1998.
 
Den kinesiske mur ble påbegynt under Qín-dynastiet for å holde krigerske fiender på avstand, og byggeprosjektet pågikk i 1 800 år. Muren ved Badaling er den mest kjente og best bevarte delen av muren. Det høyeste punktet på Badaling ligger 800 m over havet, og her kan du klatre i de gamle murene, mens du hører turister som snakker alle verdens språk. Taubanen er et godt valg dersom du ønsker å komme til det høyeste punktet og se alt i fugleperspektiv.
 
Ming-gravene som ligger fem mil nord for Beijing, blir betegnet som Kinas best bevarte gravkamre, med hele fem hundre års historie. De mest besøkte gravene er Changling- og Dingling-gravene. Changling-graven er hovedgraven og den største av disse to. Her ble Kinas keiser Yongle og hans keiserinne Xu gravlagt. Hallen i det underjordiske palasset er bygget som en labyrint. Disse gravkamrene ble bygget mellom år 1368 og 1644, som et siste hvilested for 13 av de 16 keiserne under Ming-dynastiet.
 
Den hellige vei fører til Ming-gravene. Denne veien er ca 800 m lang og omkranset av statuer som vokter gravene, plassert etter Feng Sui metoden.
 
Hutong er gamlebyen i Beijing. Her brukes fortsatt de karakteristiske rickshawene (sykkeldrosjene) som fremkomstmiddel den dag i dag, og du får et godt innblikk i hvordan livet var i Beijing før alt ble modernisert. Om du er lei av høye bygninger og biltrafikk så er dette stedet for deg!
 
Sommerpalasset i Beijing har den best bevarte keiserlige hage i Kina. Palasset var en gave fra Qianlong-keiseren til hans mor på hennes 60 års dag, og fungerte fra 1153 som et sted hvor keiserhoffet kunne tilbringe de varmeste månedene i året. Sommerpalasset er bl. a. kjent for sin kunstige innsjø Kunmingsjøen som er gravd ut med menneskekraft, samt høyden "Langt Liv", "Marmorbåten" og "Den lange korridor". Slottet og dets parker utgjør ca 2,9 km², og tre fjerdedeler av dette er vann. Palasset har flere ganger blitt svært ødelagt under opiumskriger og bokseropprør, men har hver gang blitt gjenoppbygget for store summer. I 1998 ble Sommerpalasset oppført på UNESCOs Verdensarvliste.
 
Lamatempelet i Beijing er et av de flotteste og best bevarte tibetanske buddhisttemplene utenfor Tibet. Tempelet er kjent for sin enorme Buddha-statue som befinner seg inne i en av de mange tempelbygningene.
 
Beijing Zoo er en spennende dyrehage med ville og eksotiske dyr. Her får du bl. a. møte Kinas mest berømte panda i Pandaenes rike.
 
The Bird's Nest er Beijings nasjonale friidrettsstadion. Den ligger i Olympiaparken og ble bygget i anledning Sommer-OL i Beijing i 2008. Navnet kommer av det karakteristiske fugleredelignende designet.
 
Water Cube er Beijings nasjonale vannsportsenter. Det ble bygget i forbindelse med et vannbesparingsprosjekt og er et arkitektonisk mesterverk.


Været i Beijing:

 

MånedGjennomsnitts-
temperatur i °c
Gjennomsnittlig
totalt regn (mm)
Gjennomsnittlig
antall regndager
MinimumMaksimum
Jan-9.41.632
Feb-6.94.063
Mar-0.611.394
Apr7.219.9265
Mai13.226.4296
Jun18.230.3719
Jul21.630.817614
Aug20.429.518212
Sep14.225.8497
Okt7.319.0195
Nov-0.410.163
Des-6.93.322Ring vår Kina ekspert

Jun Bjørbekk tlf: 35 900 915


Send forespørsel her!

Jun er vår daglige leder. Hun er født og oppvokst i Kina, og kjenner landet ut og inn. Hun vil gjerne dele sitt fantastiske og fascinerende hjemland med deg, og gi deg en total opplevelse av Kina som ikke finnes hos alle andre byråer.

Les mer om Kina her!

Informasjon om visum til Kina

Været i Kina


Informasjon

Ambassade Den norske ambassaden ligger i 1, Dong Yi Jie; San Li Tun, CN-Beijing. Tel:+86 10 6532 2261. E-post : emb.beijing@mfa.no
Areal 16 808 km²
Befolkning 22 mill. innbyggere
Drikkevann Vann bør ikke drikkes fra springen.
Elektrisitet 220 v
Ordfører Wang Anshun (fungerende fra 25. juli 2012).
Pass Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemkomst og ha minst to blanke sider.
Provins Beijing er en av Folkerepublikken Kinas fire by provinser, hvilket vil si at byen er direkte underlagt staten i likhet med landets provinser.
Sikkerhet Voldskriminalitet og ran er svært sjeldent, lommetyveri kan skje.
Språk Mange dialekter. Mandarin
Store byer i nærheten Tianjin, Qinhuangdao, Qingdao
Tidsforskjell Beijing ligger 7 timer foran Norge (6 timer ved sommertid)
Visum Norske statsborgere trenger visum før innreise til Kina. Ta kontakt med den kinesiske ambassaden i Oslo.
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive