Abonner på nyhetsbrev
Oppgi mailadresse for å motta vårt nyhetsbrev.
Prev
Next

Argentina 

Argentina ligger mellom Andesfjellene I vest og Atlanterhavet i øst og sør. Landet grenser til Paraguay og Bolivia i nord, Brasil og Uruguay i nordøst og Chile i vest og sør. Største parten av Argentina har temperert klima, mens det er tropisk klima helt nord og subarktisk helt i sør. Landet byr på alt fra vakkert landskap og pulserende storbyer og har et rikt dyreliv fra pumaer, jaguar, aper, beltedyr, lamaer, delfiner og spekkhoggere spredt utover nord, sør og kysten.

Attraksjoner og severdigheter
Hovedstaden Buenos Aires har et europeisk preg, noe som ikke er så rart med tanke på at flesteparten av befolkningen kommer fra Europa da spesielt Italia. Byen har teatre, museer og restauranter til å holde deg opptatt i flere dager.

Argentina er kjent som tangoens hjemland, det var her dansen oppstod omkring 1875 blant fattige og kriminelle, men spredte seg raskt til middelklassen. Hvis du besøker bydelen San Telmo kan du oppleve tango oppvisninger på barer og restauranter

Hvis du drar til Santa Cruz som ligger sør i landet så kan du oppleve isbreen Perito Moreno som ligger i nasjonalparken Los Glaciares National Park. Nord i Misiones provinsen kan du besøke Iguazúfallene, som ligger i den brasilianske og argentinske nasjonalparken Iguazú.

Informasjon

Areal 2 766 890 km²
Drikkevann Bør ikke drikkes fra springen
Hovedstad Buenos Aires
Innbyggere 41 343 201
Klima Tropisk og subarktisk
Landegrenser Bolivia, Brasil, Chile, Paraguay og Uruguay
Nasjonaldag 25. mai
Religion Romersk-katolsk
Språk Spansk
Statsoverhode Christina Fernandez de Kirchner
Styreform Demokratisk republikk
Tidssone UTC -3
Valuta Argentinsk peso (ARS)
Visum Nordmenn trenger ikke ved opphold inntil 90 dager
Let's Travel AS, Ulefossveien 4, 3730 Skien.
Åpningstider: 08.00 - 16.00 man-fredag.
Tlf 35 900 900. e-post: info@letstravel.no
Se også www.blixentours.no
Travelmarket Interactive